‘Natuurouders De Veldhof’ zoeken groene vingers
15-10-2018

header Veldhof

Stichting ‘Natuurouders De Veldhof’ is op zoek naar ‘groene vingers’ De natuurouders van basisschool de Veldhof in Eygelshoven bestaan sinds 1999. In eerste instantie hebben de natuurouders altijd een werkgroep binnen basisschool De Veldhof gevormd van ouders, die zich inzetten voor natuureducatie en beleving. Sinds 2016 is deze werkgroep omgedoopt in ‘Stichting natuurouders De Veldhof’.

Deze stichting is op zoek naar enthousiaste mensen, die hen zo nu en dan willen helpen met het onderhoud of het uitbreiden van de mogelijkheden van de tuin. “Ook missen we in ons team mensen met ervaring als het gaat om tuinieren, snoeien enz., groene vingers zijn dus bijzonder welkom.”

De stichting zet zich in om ervaringsgericht  teleren binnen het vak natuuronderwijs. Dit wil zeggen dat de kinderen niet alleen een stukje kennis overdracht krijgen, maar dat ze ook echt handelend bezig zijn. Dit gebeurt door onder andere door activiteiten te organiseren in de  aangelegde ‘Natuur- belevingstuin’, zoals het zaaien, onderhouden en oogsten van groenten en fruit.

Zou u deze actieve groep mensen eenmalig of regelmatig willen helpen met de werkzaamheden? Neem dan contact met op: Natuurouders.veldhof@gmail.com of telefonisch: 06-51169705. U kunt ook een kijkje nemen op de FaceBookpagina van de natuurouders. Beslist de moeite waard en dankbaar werk om ‘het groene stokje’ over te