Een droom die eindigt
21-05-2024

‘Maison Merdo, een droom die uitkwam’ stond er vorig jaar boven het artikel over het 60-jarig bestaan van de zaak. Nu, ruim een jaar later, komt die droom ten einde. Merdo (zonder Maison), zoals de modezaak aan de Laurastraat sinds vorig jaar heet, gaat ermee stoppen. Henny Schäfers-Mertens heeft als eigenaresse geen opvolger kunnen vinden en vindt het na 36 jaar welletjes geweest. “Ik heb er lang over nagedacht, maar word ook een dagje ouder.”

Henny zette de zaak, die vernoemd is naar haar beide ouders, voort nadat die haar in 1988 aan haar overdroegen. Ze werkte er toen al sinds 1979. “Het 60-jarig bestaan hebben we heel goed, mooi en positief gevierd, maar we hebben geen opvolging. Mijn dochter wil de zaak niet overnemen, want zij zit in een heel andere branche en ook mijn eerste verkoopster wil het niet, vanwege toch de zorg en de slapeloze nachten die er soms bij horen. Het was mooi geweest als er nog iemand was gekomen die de zaak wil voortzetten. Maar nu zijn we genoodzaakt om ermee te stoppen. Het ziet er van buitenaf soms wat makkelijk uit, maar dat is het niet. Er komen heel veel andere werkzaamheden bij kijken. Alleen al de inkoop vraagt onnoemelijk veel tijd en energie. Maar het is wel een heel leuk beroep.”

Ze heeft Merdo dan ook met heel veel passie en liefde gerund, met vroeger de bekende modeshows in het Wijngrachttheater en het Socioproject. Al waren er ook mindere tijden. Het zal voor heel veel klanten uit het grote klantenbestand, die van heinde en verre komen, dan ook even moeilijk zijn. Zij mogen echter wel profiteren van de aanbiedingen van Merdo vanaf deze week, te beginnen komende woensdag 22 mei, met 36 procent korting. Waarschijnlijk half juli zal de zaak dan definitief de deuren sluiten.