Lighthouse Champions
10-06-2019

1924 mathvanLooDe laatste jaren reisde Math van Loo uit Eygelshoven heel wat rond door Afrika. Bij een van zijn trektochten door Zuid-Afrika belandde hij in een klein plaatsje, genaamd Paterson. Daar deed Math het nodige vrijwilligerswerk en in dit dorp leerde hij twee mensen kennen, die net als Math, zich het lot van vooral de kinderen enorm aantrokken.

Een is een echte ranger, genaamd Ebin Tamboer, die het nodige voor de kinderen probeert te bereiken bij de overheid en de ander heet Kelvin Klemp, die trainer is van twee plaatselijke jeugdrugbyteams en een voetbalteam. Ook geeft hij muziekles en preekt hij iedere zondag in de kerk. Dit duo heeft de stichting Lighthouse Champions opgericht met het doel iets te betekenen in het vormen en het welzijn van de kinderen. Ze vroegen Math of hij deze stichting wilde steunen en natuurlijk stemde Math toe. Na anderhalf jaar lukte het om van de lokale overheid enkele gebouwen voor de stichting te krijgen. Ook anderen staken de helpende hand toe. De plaatselijke eigenaar van de supermarkt stelt nu maaltijden voor deze kinderen ter beschikking. Daarna volgde de bakker, die nu dagelijks de kinderen van brood voorziet.

Aan de gebouwen moet het nodige gedaan worden en deze herstelwerkzaamheden kosten natuurlijk het nodige geld en daarom zijn donaties natuurlijk van harte welkom. De stichting Light House Champions is ook te volgen via facebook.

Math van Loo is een actie gestart om geld in te zamelen Op de website www.getfunded.nl. Hier vindt u de stichting Light House Champions, onder het kopje goede doelen. Het is even scrollen maar wel de moeite waard. Daar kunt u een donatie doen voor de stichting, waar Math van Loo zich voor inzet.

Voor meer info kunt u mailen naar math2@live.nl. Ook kunt u een donatie doen op bankrekeningnummer NL51ABNA 0843095415 ten name van M.T.S. van Loo.