LHC huldigt jubilaris Joep Kec (90)
06-12-2022

In de zomer van 1945 meldde Joep Kec zich aan als lid bij de VV Hopel. Hij doorliep alle jeugdteams en seniorenelftallen. Hij begon als snelle aanvaller, maar werd later omgeschoold tot een spijkerharde verdediger.

Na zijn actieve loopbaan als voetballer vervulde hij allerlei functies binnen zijn club. Hij was meer dan 25 jaar bestuurslid, grensrechter en leider van diverse elftallen en met name het derde elftal. Jarenlang maakte hij deel uit van de technische commissie en was hij scheidsrechterbegeleider. Joep Kec is een echte verenigingsman. Als de club hem nodig had, dan was hij present.

Zo was hij betrokken bij de aanleg en onderhoud van de velden. Ook was hij jarenlang als technisch brein betrokken bij de verbouwingen van de accommodatie.

Joep is daarom benoemd tot lid van verdienste van VV Hopel, kreeg een Koninklijke onderscheiding en een zilveren bondsspeld van de KNVB. Na de fusie was hij jarenlang een trouwe supporter van LHC 1 en was na afloop van de wedstrijd altijd wel in de kantine te vinden om een pintje te pakken.

Vrijdagmiddag 2 december werd hij verrast door een delegatie van LHC om hem even in het zonnetje te zetten. Joep Kec is het eerste lid van LHC, die langer dan 75 jaar lid is van de vereniging. Hij heeft er inmiddels 77 jaar opzitten en dat is bij LHC een primeur. Natuurlijk was er een bloemetje voor de echtgenote, taart en een diner bon.