LHC en Nikanshite slaan handen figuurlijk in elkaar
12-05-2020

2020 judo LHCVanaf maandag 11 mei treedt de versoepeling in werking van de eerder gestelde Coronamaatregelen. In een lang voorbereidingstraject om de jeugd weer te laten sporten c.q. Trainen, heeft LHC het in samenspraak met de gemeente voor elkaar gekregen om de jeugd weer te laten sporten en trainen, verdeeld in leeftijdscaterogieen gerelateerd aan wel of niet met lichamelijk contact. Jeugdvoorzitter Ron Rouschen van LHC: “Er is een uitgebreid protocol samengesteld waarin de nieuwe vereisten van onder andere RIVM zijn opgenomen. Er zal voorlopig geen competitievoetbal zijn, doch het feit dat er weer getraind kan worden met de daaraan gekoppelde sociale aspecten, is al een ferme pleister op de ‘Coronawond’. LHC en de kids verheugen zich er in ieder geval op.”

Fer Korver van judoclub Nikanshite uit Eygelshoven was op zoek naar ruimte om ook zijn jeugd weer te laten trainen. Dit kon natuurlijk niet in de eigen doko (sporthal) gezien de Coranamaatregelen. Wel in de buitenlucht. Fer Korver: “Na slechts één telefoontje met LHC (Ron) worden wij van meet af aan warm welkom geheten op de ‘wei’ van de voetbaltrots va Egelze, geweldig waarbij het woord ‘samen’ een emotionele extra meerwaarde krijgt.”

Handen in elkaar
LHC en Nikanshite slaan dus figuurlijk de handen elkaar. Dat gaat vanaf meet af aan beginnen op het tussenliggende grasveld van het A- en B-veld. Een prachtig stukje veld, zelfs groter dan de eigen doko, met een zachte grasmat waarover ook nog eens een zeil wordt gelegd.

Nikanshite gaat trainen met de jeugd op iedere maandag en donderdag, verdeeld in twee groepen: jeugd van 4 t/m 9 jaar van 18.45 uur-19.30 uur en de jeugd van 9 t/m 15 jaar van 19.45-20.30 uur. De trainingen staan altijd onder begeleiding van twee trainers waaronder Marcel Dortants en Fer Korver.

Foto:

Op de foto, links Ron Rouschen en rechts Fer Korver. Beide staan te popelen om weer  met de kids aan de slag te kunnen.