Koninklijke Onderscheiding
22-01-2019

1904 KO Bisscheroux

Koninklijke Onderscheiding

Mevrouw C.J.M. (Jeanny) Bisscheroux-Stegers ontving afgelopen vrijdagavond 18 januari uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als vrijwilliger van de Stichting Wereldwinkel Landgraaf. Ze wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de Stichting Wereldwinkel Landgraaf aan de Hubertusstraat 23 in Eygelshoven.

Mevrouw Bisscheroux-Stegers is in de periode van 1979 tot 1985 actief geweest als penningmeester van de Stichting Peuterspeelzaal Veldhof in Eygelshoven. Sinds 2002 is ze vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Landgraaf. Hier adviseert zij op vriendelijke wijze klanten bij hun aankopen. Mevrouw Bisscheroux-Stegers weet als geen ander welke producten uit derdewereldlanden in de winkel verkrijgbaar zijn en waar ze vandaan komen. Daarbij informeert ze klanten over de invloed van een eerlijke prijs. Samen met een collega zorgt ze elke week  voor de aankleding van de etalage en de winkel, bovendien helpt ze een aantal keren per jaar bij de buitenactiviteiten van de wereldwinkel.

Naast haar vrijwilligerswerk bij de Wereldwinkel Landgraaf, is mevrouw Bisscheroux-Stegers sinds 1986 actief bij de parochiekerk H. Joannes de Doper – H. Pastoor van Ars in Eygelshoven. Als lid van de koperpoetsploeg verzorgt zij de koperen voorwerpen. Omdat de andere leden op leeftijd raken, neemt zij werkzaamheden over en neemt ze het voortouw.