Koningsdag en Dodenherdenking 2023
30-05-2023

Het weer was ons dit jaar goed gezind en we kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde viering van Koningsdag. Om 12.00 uur begon de zoektocht
Om 12.00 uur begon de zoektocht naar het “cadeau voor de koning”. Meer dan 175 deelnemers hebben meegezocht en de meesten hebben het cadeau ook gevonden.
Om 13.00 uur begon de drukbezochte Spelenparty voor de kinderen, waar tevens iedereen in een gezellige sfeer kon genieten van een hapje en een drankje.
Deze feestelijke dag werd traditioneel afgesloten met een lampionnenoptocht en een zeer druk bezochte vuurwerkshow.

Het Oranje Comité Eygelshoven kan ieder jaar weer rekenen op de steun van een groot aantal verenigingen en instanties. Wij bedanken ons van harte voor deze steun bij de sponsoren: Metselwerken Nievelstein, Clean Service Parkstad, Eurodecars automobielhandel, Dakdekkersbedrijf Peter Ummels, Hanssen Electro Service, D & D verhuur, JUMBO Eygelshoven, Gillissen kinderattracties en evenementenservice, Chocolaterie Bruns, CPF XL drukkerij.
Ookdank aan Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven, Laura Hopel Combinatie, Bistro Socio, de verkeersregelaars, de medewerkers Socio-project, de mensen van het wijkteam van de gemeente Kerkrade maar in het bijzonder een woord van dank aan Scouting Eygelshoven, die met een groot aantal mensen de hele dag in de weer zijn en bij elke activiteit betrokken waren. Het was als vanouds geweldig!

Bij deze nodigen we u alvast uit voor de Koningsdag van volgend jaar op 27 april 2024.

Dodenherdenking ‘Leven met oorlog’
De Dodenherdenking is zeer stijlvol verlopen. Het thema van dit jaar was
‘Leven met oorlog’ . Er waren veel mensen op de been, al is veel nog altijd te weinig om de boodschap uit te dragen.
Ieder jaar vertelt iemand iets uit zijn of haar eigen ervaringen in het kader van herdenking en vrijheid. Dit jaar was dat een tweegesprek van Ria Berikoven en Maleika Ashemi, een dochter van Afghaanse vluchtelingen. Verder liet de jeugdburgemeester van Kerkrade, Madeé Buck haar licht schijnen op het thema ‘Leven met oorlog’ en begon elke alinea met de woorden ‘Stel je eens voor dat’.

Ook was het GOC Parkstad (veteranenvereniging), gemeentebestuur Kerkrade en de Politie weer aanwezig om een krans bij het oorlogsmonument te leggen.

Het aanwezige publiek was onder de indruk. Harmonie St.-Caecilia speelde enkele passende en sfeervolle muziekstukken met als slot met muziekwerk Yellow Mountains.
Namens het Oranjecomité hartelijk dank aan Ria Berikoven en Maleika Ashemi, Madeé Buck, Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven, Z.E.H. pastoor M. Heemels en Jeugdkoor JOKOJO.