Koempeltreffen bij LHC
11-11-2019

1946 koempeltreffenZes jaar geleden vond er in het Socio-Project een groots zogenaamd ‘koempeltreffen’ plaats, speciaal voor de oud-werknemers van Laura & Vereeniging (mijnen Laura en Julia). Reeds jarenlang wordt hier een jaarlijks vervolg aan gegeven in de LHC kantine aan de Anselderlaan. De meeste oud-werknemers zijn afkomstig uit Landgraaf, Brunssum, Chevremont, Haanrade en uiteraard Eygelshoven. Vanuit verder afgelegen Limburgse gemeenten werd toentertijd een zogenaamde ‘Koelbus’ ingezet.

Anno 2019 vindt er in de LHC kantine wederom een vervolg plaats: op vrijdag 6 december, vanaf 14.00 uur waarvoor de oud-koempels (met partner) zijn uitgenodigd. Alles onder het motto: ‘Wits ste nog..’Aan de Anselderlaan in Eygelshoven liggen de velden van het 100-jarige LHC met een schitterende (grote) kantine, pal naast het Scoutinggebouw, waar voldoende parkeergelegenheid is. Hier is het goed toeven op vrijdag 6 december, waar voor een natje en een droogje wordt gezorgd en er meer dan voldoende muzikale intermezzo’s worden geboden, zoals van dhr. Swaanen (alias Petrus) met een voordracht, Paul van Loo met zijn karakteristieke dialectliedjes en Eygelshovens ‘stehwiener’ Ronny Ron (Degens). De deelname is gratis en ook toegankelijk voor mensen die affiniteit hebben met ‘de koel’. Niet al het ‘zwarte goud’ blonk
Volgende week leest u de vertellingen van de organisatie, Lei Smeijster, Joep Glerum en Frans Krasovec, waarin de ‘andere kant’ van het harde werk van de koempel, honderden meters diep in de grond, zowel fysiek als mentaal want het was niet alles wat blonk.

Fotobijschrift:
Op de foto