Kasteelconcert in Rimburg
20-08-2018

1810 kasteel RimburgOp 2 september gaat het gebeuren. Sinds lang vervlogen tijden wordt er weer geconcerteerd in de prachtige tuin van kasteel Rimburg. Met dank aan kasteelvrouwe M. von Brauchitsch-Hermans, die haar park ter beschikking stelde. Ook de gemeente Übach-Palenberg had een geweldig aandeel in de organisatie. Om 15.00 uur start het licht-klassiek openluchtconcert met als achtergrond de indrukwekkende voorgevel van slot Rimburg.

De muziekvrienden van de Privatmusikkapelle uit het naburige Scherpenseel (D) openen o.l.v. Günther Preuth met o.a ‘The skaters Waltz’, ‘Mozarts greatest hits’, ‘Kaiserin Sissi’ en ‘Berliner Luft’. Vervolgens is de beurt aan de organiserende fanfare Victoria Rimburg, o.l.v. Bert Dirks. Ook hier wederom muziekstukken met een link naar het ‘adellijke leven’. Zo wordt o.a. uitgevoerd ‘Proloog-Battle-Epiloog uit Henry V’, de ‘Jupiter Hymne’ en de ‘Danse Macabre’ met solistische medewerking van violist Bas Goossens. De laatste 2 nummers zullen zeker zorgen voor een apotheose. Beide korpsen voeren samen met meer dan 100 muzikanten de ‘Königsmarsch’ van Richard Strauss uit met als afsluiting de ‘Ouverture 1812’ van Tsjaikovski. Dit muziekstuk, compleet met het nodige tromgeroffel, kanongebulder, schetterende fanfares en kerkklokken kondigt de glorieuze overwinning van Rusland aan op het terugtrekkende leger van keizer Napoleon.

De fanfare Victoria hoopt op veel aanwezigen. Aan een gezellige nazit is ook gedacht. Ras-muzikanten van de Limburgse formatie ‘Blech Mich’ zullen na afloop op het voorplein van het poortgebouw het publiek met Böhmische klanken vermaken. Er valt dus die middag volop te genieten van de blaasmuziek. Jong en oud zijn van harte welkom op deze unieke locatie aan de andere kant van de Worm.

De entree bedraagt €15,00; kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.