John Rouschen Koning!
20-06-2023

Koningsvogelschieten Kruisboogvereniging, St. Hubertus Haanrade, 1894. Zondsag 11 juni was een een feestelijke dag voor Kruisboogvereniging St. Hubertus Haanrade. Die dag vond het koningsvogelschieten plaats op de onlangs in gebruik genomen nieuwe schietmast. Leroy van Balkom wilde wilde zijn titel maar wat graag verdedigen, maar ook andere schutters aasden op het koningschap en legden Leroy het vuur aan de schenen. Enkele uren gingen voorbij waarbij mondjesmaat stukken van de vogel werden afgeschoten. Na een korte pauze kwam er echter letterlijk en figuurlijk schot in de zaak.
John Rouschen, tevens voorzitter van de vereniging, nam zijn kruisboog, legde aan, schoot……. en daar viel het laatste restant van de vogel van de schietmast.
Na de eerste felicitaties onder de mast werden in de tent bij het verenigingsgebouw eerst ex-koning Leroy en wederhelft bedankt voor hun verdiensten voor de vereniging. Daarna werd de nieuwe koning John Rouschen omhangen met het koningszilver en een feestje op de schietwei gevierd.