Bord verzamelplaats
20-06-2023

Op dinsdag 30 mei heeft wethouder Alexander Geers met enkele leden van het Bewonersplatform Kerkrade Noord het bord Wandel-Fietsverzamelplaats onthuld. Het bord staat op het plein bij het Socio Project in Eygelshoven.
Het bord Wandel- en fietsverzamelplaats is een initiatief tegen eenzaamheid van het Bewonersplatform Kerkrade Noord. Iedere maandag en donderdag kunnen mensen die willen wandelen of fietsen elkaar hier treffen om 10.00. De wandel- of fietsroute is niet georganiseerd, en vindt dus plaats op eigen initiatief.
Gemeente Kerkrade ondersteunt dit initiatief van harte. Wethouder Alexander Geers (Verkeer en vervoer): “Het creëren van een verzamelplek/punt als startpunt van gezamenlijke wandelingen of fietstochten past precies binnen het kader van VIE. Het is belangrijk dat mensen in beweging blijven, zodat zij langer vitaal zijn. Ook helpt het initiatief om eenzaamheid te bestrijden. Wij hopen dat veel mensen hier gebruik van zullen maken.”
Stukje tekst voor onder de foto:
Op bijgaande foto onthult wethouder Geers het bord Wandel- en fietsverzamelplaats op het plein bij het Socio Project in Eygelshoven.