Jod Jedoa voor Emma-Lynn Schreijen
19-10-2021

41 Emma Lynn SchreijenVrijdagmiddag heeft Emma-Lynn Schreijen uit handen van wethouder Jo Schlangen (Jeugdbeleid) het jeugdlintje ‘Jód Jedoa!’ ontvangen. De gemeente Kerkrade zet met het uitreiken van het jeugdlintje inwoners tussen de 6 en 18 jaar, die zich vrijwillig hebben ingezet voor een medemens, een vereniging of voor de gemeente, in het zonnetje.

Emma-Lynn is 18 jaar. Zij kreeg het lintje vanwege haar maatschappelijke inzet in bij de ruilwinkel, als lid van de Rover-scouts en leidster bij de welpen van Scouting Eygelshoven en sinds haar achtste jaar haar inzet als misdienaar en later als acoliet voor de kerk in Eygelshoven.
Naast Emma-Lynn ontvingen nog eens acht andere Kerkraadse jongeren de onderscheiding ‘Jód Jedoa!’.

“Ook dit keer ben ik weer trots op deze Kerkraadse Kanjers! Hun inzet heeft een belangrijke maatschappelijke betekenis voor onze stad. Zij verdienen het Jeugdlintje ‘Jód Jedoa’ dubbel en dwars!” laat wethouder Jo Schlangen (Jeugdbeleid) weten.

De uitreiking was gepland voor april 2020 en is driemaal vanwege COVID-19 uitgesteld. In 2019 is door de gemeente een oproep geplaatst om jongeren voor te dragen. Vorig jaar zijn negen jongeren door de selectiecommissie geselecteerd om het Kerkraads jeugdlintje ‘Jód Jedoa!’ in ontvangst te mogen nemen.