Inloopavond standbeeld d’r Vóttekletsjer op dinsdag 19 juni
28-05-2018

1822 Miriam Vleugels

Op dinsdag 19 juni, van 19.00-20.30 uur, vindt in het scoutingsgebouw ’t kOmpas aan de Anselderlaan, een inloopavond plaats met betrekking tot de realisatie en de daarop volgende onthulling van het monument te plaatsen op de rotonde Laurastraat/Kommerveldlaan. Tijdens deze inloopavond is ook kunstenares Miriam Vleugels aanwezig en staat het item uitwisseling centraal. Een inloopavond met een ongedwongen karakter waarbij ook uw ideeën en suggesties, ten zeerste worden gewaardeerd en tevens een uitgelezen kans is om uw mening te laten horen.

De inloopavond is samengesteld aan de hand van een viertal thema’s:

*De historie; Toelichting opj het begrip Vóttekletsjer. Waar komt dit vandaan? Welke betekenissen heeft het begrip Vottekletsjer?

*Samenwerking; Het monument staat symbool voor de kleurrijke geschiedenis van Eygelshoven. Om dit uit te dragen wil men contact leggen of hebben met dorpsgenoten en het rijke verenigingsleven in Eygelshoven. Er wordt toelichting gegeven op bestaande ideeën. Suggesties worden zeer op prijs gesteld.

*Help je mee?; De werkgroep is op zoek naar de invulling van de onthulling van het monument. Welke tips leven onder de verenigingen en inwoners?

*De kunstenares en het kunstwerk; Miriam Vleugels is aanwezig en zal diverse objecten laten zien. Ze zal alle vragen met betrekking tot het kunstzinnige deel beantwoorden en staat open voor uw suggesties en inspraak.

Samen

De werkgroep nodigt u bij deze van harte uit op op deze inloopavond om een beeld te krijgen van de achtergrond en de ideeën binnen deze groep. Het streven is om samen, met inwoners en verenigingen, verder te bouwen aan de realisatie en onthulling van dit monument, zodat bij de officiële onthulling van het monument de Eygelshovenaar wederom kan aantonen ‘waar een klein dorp groot in kan zijn.’ Alle vergaarde suggesties e.d. worden meegenomen in verder overleg bij de realisatie van het monument door de werkgroep, door middel van briefjes en kaartjes op de avond zelf. Maak van deze gelegenheid dus gebruik.

Bewonersplatform Kerkrade-Noord

Naast het feit dat het Bewonersplatform Kerkrade-Noord de werkgroep zowel facilitair, administratief als communicatief ondersteunt, spreekt zij de nadrukkelijke gedachte uit dat uw mening tijdens de inloopavond van groot belang is, gekoppeld aan het creëren van nog meer draagvlak binnen Eygelshoven.