Het eeuwfeest van LHC..
09-09-2019

1937 bestuur LHCVan donderdag 12 september tot en met zondag 15 september viert Eygelshovens voetbaltrots LHC haar 100-jarig bestaansfeest in de grote feesttent aan de Anselderlaan in Eygelshoven, op het zogenaamde C-veld van LHC, pal naast het Scoutingsgebouw, waar ook tevens de ingang is. Maar liefst vier dagen feest pur sang voor jong en oud, leden en oud-leden, dorpsgenoten en verdere sympathisanten van deze inmiddels eeuweling. (op de foto het trotse bestuur van LHC)

Het bestuur van LHC heeft de organisatie van dit grote feest in handen gelegd van de Elvenraad LHC 2.0, gepokt en gemazeld met de organisatie van dergelijke evenementen en dus het feitelijke jubileumcomité van de 100-jarige. Kosten noch moeite zijn bespaard om heel Eygelshoven te verwennen met een daverend ‘Feest in de Tent’. Met als wellicht één van de hoogtepunten het optreden van de topcoverband Jambassadors op vrijdag de dertiende (!). Middels een video heeft deze band al aangekondigd er klaar voor te zijn om in Eygelshoven ‘de tent op de kop te zetten. Dat belooft wat..

Leest u verder op pagina 4 en 5 wat er allemaal staat te gebeuren, vier dagen lang in het oud-mijnwerkersdorp aan de Ansel.

Kienen in de tent

Donderdag 12 september trapt LHC af met haar jubileumfeest met vele kleine balletjes voorzien van een nummer. Om 13.00 uur start het ´Kienen in de tent´ over 12 rondes met maar liefst 36 prijzen en drie hoofdprijzen van maar liefst 50,- 100,- en 200,- euro. Voor de kien liefhebbers gaat de tent reeds om 12.00 uur open. Voor 4 euro doe je mee met 1 kaart, 7,50 euro voor 2 kaarten en 11 euro voor 3 kaarten. Meer info: 06-29600450.

Sjpass Oavend

In de avonduren van 12 september (vanaf 19.30 uur, tent open 18.30 uur) vindt in de tent de Sjpass Oavend plaats, muzikaal ondersteund door Egelzer ‘stehwiener’ Ronnie Ron. Alvorens deze met humor doorspekte avond begint zal wethouder Jo Schlangen de ‘officiële’ opening verrichten. Daarna passeren o.a. ’t Wieltje Vinken, Gilbert Petit, sketches van Frohsinn en Excelsior de revue. De entree voor deze ‘Joeksige tentavond’ bedraagt 9 euro. Het is handig om van de voorverkoop gebruik te maken. Lukt dit niet dan is er ook nog de avondkassa..

Jambassadors

Op vrijdag de dertiende (!) maakt coverband Jambassadors (met DJ) een begin om, dankzij LHC, Egelze weer eens goed op de kaart te zetten. Immers op hun site (https://jambassadors.nl) lees je in hun touragenda dat deze band naast Nijmegen, Utrecht, Radio 3FM en Amsterdam op 13 september Egelze aandoet. Deze coverband zal de tent daadwerkelijk op de kop zetten met hun covers van o.a. de Beatles, U2, Bon Jovi, Queen en Coldplay. Voor de Jambassadors is Limburg als het ware onontgonnen land en daar zal na ‘de verschrikkelijke vrijdag de 13e’ verandering in komen. Een muzikale spektakelshow wat zijn weerga niet zal kennen, gekoppeld aan het optreden van DJ Kevin S. mag je niet missen! In de voorverkoop betaalt u 12,50 euro en ook tijdens deze show is een avondkassa aanwezig.

Speciaal voor de jeugd

Op zaterdag 14 september is er weliswaar géén competitievoetbal voor de jeugd, maar wel een heus voetbaltoernooi voor de kids van 7 t/m 12 jaar vanaf 9.00 uur, dus de voetbalschoenen mogen toch aangetrokken worden, ook niet-leden van LHC. Ook is er een spellenparcours voor de ‘jongere’ jeugd geïnstalleerd om vervolgens vanaf 12.00 uur plaats te nemen achter de gamecomputer van Playstation voor het PS4 Fortnite toernooi waarbij je o.a. 5000 V-Bucks, Epic en Legendary items kunt winnen. Inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Vanaf 17.00 uur begint het Open PS4 FIFA toernooi voor alle leeftijden, met een prijzengeld van totaal 250 euro. Inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Laat jij Messi en Frenkie de Jong scoren via de joystick? Tijdens de gehele dag zijn voor de kids ook popcorn en suikerspin verkrijgbaar, alsmede een hartige tosti verzorgd door de Bufkeswagen van John Janssen.

Jubileumkwis

Vanaf 20.30 uur op zaterdag 14 september vindt de ‘ludieke’ ‘Grote LHC Jubileum Kwis’ plaats in de tent. Deelname is voor iedereen vrij en naast eeuwige roem is er een fantastische prijs te winnen. Wie weet alles van Laura, Hopel, LHC en voetbal?

Opententmis

De laatste dag van dit grote jubileumfeest in de tent begint om 10.30 uur met een H. Mis (Opententmis) gecelebreerd door de parochieherder van Eygelshoven, pastoor Marc Heemels met muzikale omlijsting van het gospelkoor ‘Spirit of love’.

Frühschoppen

Aansluitend op de H. mis vindt een gezellig frühschoppen plaats, muzikaal geopend door Eygelshovens beste harmonie, St. Ceacilia. Vanaf 13.00 uur kunt u genieten van de muzikale kwaliteiten van de Palemiger Spatzen, bekend en zeer populair in deze contreien, aangevuld door DJ Kevin S. Voor de kids is er op deze dag voldoende vertier middels stormbanen, springkussens, etc. De Bufkeswagen van John Janssen verzorgt overigens -na de H. Mis- voor ‘spek en ei’, als ‘ondergrond’ voor het frühschoppen.

Receptie en reünie

Om 12.00 uur begint de officiële receptie en reünie voor alle leden en oud-leden zowel van Laura, Hopel als LHC, verenigingen alsmede sympathisanten van LHC.

Eenieder is van harte uitgenodigd om het bestuur van LHC de hand te schudden en het glas te heffen. De receptie wordt door LHC’s wedstrijdsecretaris René Wijmenga verbaal begeleid.

Bijna 1.000 (oud)leden zijn reeds uitgenodigd, mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, schroom niet om te komen. Tijdens de reunie, bij de ingang naar de receptie zijn maar liefst 4 wanden geplaats met daarop meer dan 200 foto’s (van 1919 tot en met 2019), gerealiseerd door Wim Berendsen (auteur jubileumboek LHC 90 jaar) en René Wijmenga (samenstelling jubileumboek). Vele (oude) foto’s met  bijhorende namen zijn te bewonderen. Een ideale plek en moment om uw Laura-Hopel-LHC-herinneringen op te halen. 

Kowsjiete

Mocht het u tenslotte allemaal een beetje te veel worden in de tent: ga naar buiten en aanschouw het afrondende Kowsjiete op het niet overdekte veld van LHC. U kunt hiervoor loten kopen voor 1 euro per stuk en aanwijzen waar ‘koe Laura’ op het veld zijn vlaai gaat produceren, gekoppeld aan een prijzengeld van maar liefst 750,- euro. Loten verkrijgbaar bij de genoemde voorverkoopadressen en via lhc100jaar@gmail.com

Voorverkoop

Kaarten voor de Jambassadors en Sjpassoavend (overige activiteiten zijn gratis toegankelijk), in de voorverkoop, zijn verkrijgbaar bij Chocolaterie Bruns, Bistro Socio, Benly en de LHC kantine. Mocht het u niet lukken een kaartje te bemachtigen; er is een avondkassa aanwezig. 

Catering

De catering tijdens het 4-daags gebeuren wordt verzorgd door John Janssen (kastelein LHC kantine vorig seizoen) met zijn Bufkeswagen. De frietkraam is op donderdag 12 september en vrijdag 13 september aanwezig vanaf 18.30 uur, Op zaterdag 14 september is John present vanaf 9.00 uur met als extra tosti’s, vanaf zondag 15 september vanaf 11.30 uur met spek en ei (na de H. Mis). De oude bonnen van John die in de kantine gebruikt werden, kunnen -als laatste kans- omgeruild worden bij de bonnenverkoop voor eetbonnen, te consumeren van 12 t/m 15 september 2019.

Alle consumptiebonnen (drank), verkrijgbaar in de tent, zijn geldig van 12 t/m 15 september en niet inwisselbaar.

Huishoudelijke mededelingen

*Er geldt een algemeen rookverbod in de tent. Rokers worden verzorgd hun rookwaren buiten de tent te nuttigen.

*De tent staat geplaatst op het zogenaamde C-veld van LHC, naast en achter het Scoutinggebouw. Op de parkeerplaats van de Scouting is overigens ook de ingang naar de tent te vinden.

*Buiten de tent zijn diverse mobiele toiletten en plaskruisen geplaatst.

Speciale jubileumpins

Verkrijgbaar tijdens het jubileumfeest is een speciale ‘jubileumpin’ verkrijgbaar, een mooie herinnering aan het eeuwfeest van LHC in 2019.