Habal Roman winnaar Trots op mijn buurt
06-10-2021

40 Trots op mijn buurtTijdens Burendag op 25 september overhandigde directeur Vastgoed René Clement van Wonen Limburg een cheque aan mevrouw Habal Roman uit Eygelshoven. Zij won de ‘Trots op mijn buurt 2021’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.

De inzending van Habal Roman was bijzonder. Zij schreef het volgende: “Ik heb het gevoel dat ik in één huis woon met mijn buren als familie. Ik zie mijn buren eerder als familie dan als buren. Ik ben trots op allemaal. Mijn buren zijn echt de mooiste familie die ik in mijn leven heb. Ik hou van hen allemaal tot de laatste dag van mijn leven.” Met het prijzengeld van de prijsvraag wil ze graag de verjaardag van haar dochtertje groots vieren met de buurt. Clement is blij dat Habal Roman gekozen is tot winnaar. “Ik ben ontroerd door haar verhaal; dat is een prachtig voorbeeld van je thuis voelen in de buurt. Bovendien vind ik het mooi dat zij het prijzengeld ten goede wil laten komen aan een feestje voor de buurt. Want door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip. En je staat dan eerder klaar om elkaar te helpen. We hebben allemaal in de coronatijd ervaren hoe belangrijk dat dat is. Een goede buur is vaak nog belangrijker dan een verre vriend”, aldus Clement.
Prijsvraag Trots op mijn buurt
Het was de eerste keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken. Wonen Limburg heeft verschillende buurtwinkels verspreid over de hele provincie. De jury, die bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Beugels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg, koos de zeven winnaars. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld. Gezien het succes van de prijsvraag, krijgt die zeker een vervolg volgend jaar.
Een overzicht van alle inzendingen is te vinden op de website wonenlimburg.nl/trotsopmijnbuurt.