Gi-Ga-Gekste finaleplek voor Zanglijsters
27-11-2016

1648 zanglijstersTijdens de voorronde in Sittard van het 18e KVL (Kinjer Vasteloavend Leedjesfestival) wist het Eygelshovens kinderkoor ‘De Zanglijsters’ door te dringen tot de finale. Het liedje ‘Gi-Ga-Gekste’, tekst Johanny Lonussen, muziek Ron Degens) wist de deskundige jury te bekoren. De finale is trouwens een ’thuiswedstrijd’ voor de Zanglijsters, deze vindt namelijk plaats in het Socio op 5 februari 2017.

De voorpret die de kids hadden bij de vele repetities was eigenlijk al voldoende, doch deze bekroning is de kers op de slagroomtaart. Er werden zelfs danspasjes ingestudeerd onder de bezielende leiding van Inge Habets, waar dirigente Johanny Lonussen en voorzitter Ron Degens bijzonder dankbaar voor waren.

Op naar 5 februari

De repetities voor de ‘Grand Finale’ worden naar de Kerst weer hervat, waarbij uiteraard de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ gezet gaan worden. Het is immers een goed gebruik in de vasteloavenswereld dat met ingang van de eerste advent, alle activiteiten gestopt worden tot aan het begin van het nieuwe jaar. Voor Egelze weer een onderstreping waar een ‘klein dorp, groot in kan zijn’. De Zanglijsters mogen ongetwijfeld rekenen op een grote supportersschare op 5 februari 2016 in het Socio, toch?

Fotobijschrift