Festival des Arts in Rimburg op zondag 2 juli
26-06-2017

1726 festival ArtsWe hebben al behoorlijk wat organisatie maanden achter de rug, maar komend weekend is het dan eindelijk zover. 20 Jaar Festival des Arts, wie had dat ooit gedacht….dat in zo’n klein dorpje zo’n groots evenement kan standhouden. Maar in die woorden zit dan ook de kracht, en de verklaring, want vaak hoe kleiner, hoe groter de verbinding en de betrokkenheid. Een Festival als dit is alleen maar te realiseren als het gedragen wordt door de omgeving en dat is iets waar Rimburg sterk in is.

Dankbaar zijn wij als organisatie dat wij na al die jaren nog steeds gesteund worden in ons hele doen en laten en wij nog altijd de mogelijkheid hebben om een fantastische dag neer te zetten voor zowel de kunstenaars als ook voor de bezoekers.

Dit jaar zitten we zelfs ‘vol’…met veel gepuzzel en meetwerk wordt elk jaar het parcours verdeeld onder de kunstenaars, maar dit jaar is het door het grote aantal aanmeldingen echt even passen en meten geweest. Dus er is weer genoeg te zien, in diverse kunststijlen en kunstuitingen, en er wordt dit jaar gemusiceerd, gedanst verteld en gezongen. Medewerking verlenen Fanfare Victoria, de Victoriaantjes, Koor Voyage, Slidedans, Jean Paulssen, Dansvereniging Foeke Pot, een zeer jonge getalenteerde accordeonist en een orgelspeler.

Uiteraard kunt u weer heerlijk genieten van eigen gebakken koek en taart door de dames van de KAV. Schrik niet,…ze zijn er echt wel dit jaar maar ze zijn gewijzigd van locatie, en staan nu een stukje verderop in de straat, maar wij zijn ervan overtuigd dat u ze zeker niet zult missen. Koffie met koek bij de KAV is een ‘must’! Iets verderop kunt u terecht op het gezellige terras bij Gemeenschapshuis d’r Eck, voor een drankje en een hapje, alwaar ook diverse optredens zullen plaatsvinden.

Ter ere van het 20 Jarig jubileum hebben wij Miriam Vleugels met assistentie van de bewoners van Rimburg opdracht gegeven tot het realiseren van een Kunstbank. Het resultaat wordt op zaterdag 01 Juli om 17.00 uur onthuld…en om een tipje van de sluier op te lichten…Rimburg bekent kleur. Dus al lopende op het parcours zult u de bank niet kunnen missen en mag u deze dag natuurlijk komen kijken, voelen en even heerlijk komen zitten op onze nieuwe kunstzinnige aanwinst in Rimburg.

Daarnaast start op 28 Juni vanuit de Belangenvereniging Rimburg het Project KHORII, een kunstzinnig groots bouw en theater project, dat door de inwoners en voorbije passanten gerealiseerd gaat worden. Het ‘Speel en Deel’ gedeelte waar de dialoog tussen de verschillende groepen mensen centraal staat, zal gedurende de dagen voorafgaand en de dag van het Festival zelf gespeeld worden met verschillende groepen mensen. Bent u geïnteresseerd laat het ons weten!

Voor meer info kunt u kijken op onze facebookpagina: Https://www.facebook.com/festivaldesartsrimburg. Zoals elk jaar hebben wij ons beste organisatorische beentje voor gezet, maar dit jaar zijn wij enorm dankbaar voor alle ontvangen sponsoring en medewerking in welke vorm dan ook, om er een heel bijzonder Jubileumjaar van te maken.

Wij hopen u allen te mogen begroeten,

Rob, Linda, Sjef en Bianca

Organisatie Festival des Arts