Er komt weer wat beweging in
06-05-2020

2020 15 MarktHeel voorzichtig komt er enige beweging in de samenleving. Diverse maatregelen die eerder waren opgelegd om ons te behoeden voor het coronavirus, worden versoepeld. We kunnen en mogen dus heel, heel voorzichtig iets meer.

Bij voetbalvereniging LHC mogen kinderen tot 12 jaar sporten zonder anderhalve meter afstand te houden. De jeugd van 13 tot en met 18 moet zich net als hun trainers wél aan die afstandsmaatregel houden. Scouting Eygelshoven is druk in de weer om het scoutingspel voor jongeren tot 18 jaar binnen de aangepaste richtlijnen te organiseren. Immers, opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar (bevers t/m explorers) kunnen weer plaatsvinden als ze in de buitenlucht zijn georganiseerd. Ook hier geldt: leiding van alle speltakken én jeugdleden in scouts- en explorerleeftijd houden 1,5 meter afstand. TCLE heeft na overleg met de gemeente besloten om het tennispark vanaf woensdag 29 april op een drietal tijdstippen open te stellen voor de jeugd t/m 18 jaar. Op maandag, woensdag en vrijdag van 16:00u tot 18:00u. Alleen dan mag er getennist worden door de jeugd t/m/ 18 jaar en is er een toezichthouder namens T.C.L.E. aanwezig.
Vanaf 11 mei gaan de basisscholen en de kinderopvang weer open. De school informeert komende week de ouders hoe het onderwijs wordt georganiseerd.

Tenslotte, we zien ook weer activiteit op het marktplein in Eygelshoven. De komende weken staan op dinsdag, woensdag en vrijdag  twee of drie kramen met AGF, vis, kleding en zuivel.