Egelze sjoenkelt op Carnavalsdinsdag geslaagd
05-03-2018

1810 Egelse sjoenkelt 1Het organisatiecomité van ‘Egelze sjoenkelt’ wilt alle inwoners van ons dorp bedanken, die ook dit jaar Carnavalsdinsdag tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt. Het feest begon met de drie Klonevängere, die de jeugdige carnavalisten naar het Horecaplein brachten. Tijdens deze ‘extra optocht’ stonden er veel geïnteresseerden langs de weg, die voor een geweldige sfeer zorgden. Eenmaal aangekomen op Horecaplein, werd het startschot gegeven en kon het feest losbarsten.

Nadat opperstalspreker Henk Tebben iedereen van harte welkom had geheten, decoreerde voorzitter Steffen Sneiders de Prinsen met een speciaal voor ‘Egelse sjoenkelt’ uitgegeven orde.

Daarna werden wethouder Jo Schlangen en loco-burgemeester Tim Weijers door de Prinsen van Egelze gedecoreerd en spraken lovende woorden over dit initiatief. Deze feestelijke dag begon voor de kleintjes met de ‘Appelsapzietsoeng’ in café An d’r Maat, waar allerlei leuke spelletjes werden gehouden. De ouderen konden hun hart ophalen bij het Tieëkezinge in café Kunt Jod. Daar werd uit volle borst meegezongen met behulp van de teksten die door de organisatie werden uitgedeeld. Henk Tebben en Ron Degens wisten een aantal talenten te strikken voor de Voice van Egelze, die op hun verzoek ongekende klanken ten gehore te brachten. In de XXL tent begon het DJ-optreden voor de jeugd vanaf 15 jaar, terwijl buiten op het plein de tonen goed verdeeld werden door Dj Ben. Natuurlijk was ook de ‘Food Truc’ aanwezig waar de inwendige mens versterkt kon worden.

Vanaf half acht uur trok een feestelijke optocht in de vorm van een lange polonaise naar het Socio waar het feest werd voortgezet en er een ‘warme overdracht’ plaats vond aan de KV Burgerlust.

Het organisatie comité van Egelse Sjoenkelt, kijkt terug op een geslaagde middag en wilt alle vrijwilligers bedanken die deze mooie middag mogelijk maakten en een speciaal woord van dank aan Jod Jemiesjd Egelse, KK De Bossen en de Burgerlust voor het beschikbaar stellen van de ‘Klonevänger’ en diegenen die het hele jaar druk in de weer zijn geweest om dit initiatief te laten slagen.