Concert op kasteel Rimburg
05-03-2018

1810 kasteel RimburgKomende zomer zullen op zondagmiddag 2 september in Rimburg de kanonnen bulderen en de kerkklokken luiden. Reden is de uitvoering van de Ouverture 1812 van Pjotr Iljitsj Tsajkovski tijdens een concert in het park van kasteel Rimburg aan de overkant van de Worm in Duitsland. De Fanfare Victoria zal dit indrukwekkende muziekstuk uitvoeren, samen met de Privat-Musikkapelle Scherpenseel 1906.

Bedoelde Ouverture werd in 1880 gecomponeerd bij gelegenheid van de inwijding van de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. Het muziekstuk verhaalt over de overwinning van Rusland in 1812 op de ‘Grande Armée’ van keizer Napoleon. Diens complete leger van 680.000 man werd in Moskou verslagen en tot een verschrikkelijke terugtocht gedwongen. De kasteelbewoners dragen de fanfare een warm hart toe. Mevr. M von Brauchitsch-Hermans nam de taak als ‘beschermvrouwe van Victoria’ na de dood van haar echtgenoot over. Zij maakt thans mede deel uit van de werkgroep, die het concert in september voorbereidt. Gelet op de jarenlange prettige contacten met de harmonie uit het naburige Duitse Scherpenseel, is het niet zo verwonderlijk, dat zij mee concerteren. Immers historisch gezien behoorde een deel van dit dorp tot de vroegere ‘Heerlijkheid Rimburg’. Gekozen is voor een licht klassiek programma, afzonderlijk uitgevoerd door fanfare Victoria o.l.v. Bert Dirks en de Privatmusikkapelle Scherpenseel met hun dirigent Günter Preuth.

De laatste twee werken zullen gezamenlijk ten gehore worden gebracht. Het hele gebeuren zal zich afspelen op een groot podium met als achtergrond de indrukwekkende voorgevel van het kasteel. Noteer dit alvast in uw agenda: Schlossconcert Rimburg, zondag 2 september, aanvang 15.00 uur met aansluitend op het voorplein nog een gezellig samenzijn met orkest.