Egelze sjoenkelt op carnavals dinsdag
19-02-2017

carnavalLaatste oproep aan alle Eygelshovenaren die carnaval een warm hart toedragen. Op carnavalsdinsdag 28 februari gaan we in Os Egelze een grandioos feestje bouwen voor jong en oud. Deze keer hoeft u de dorpsgrenzen niet te verlaten, want feestvieren kunnen we ook binnen onze eigen grenzen.

Het organiserend comité hoopt uiteraard dat er zoveel mogelijk Eygelshovenaren aan zullen deelnemen, want dan pas wordt het ook door een groot deel van bevolking gedragen. Vanuit drie vertrekpunten worden de kinderen vanaf 14.11 uur met ouders, opa’s en oma’s enz. door een kloonevanger opgehaald en via een aantal opstapplaatsen naar het horecaplein gebracht. De kinderen op de drie wagens, de aanhang in feestelijke stoet er achter. Samen komen we dan op de markt aan. Daar zullen we allemaal worden verwelkomd door prins Roy 1 en jeugdprins Shane I.

De kinderen gaan naar de Appelsapzietsoeng in café Kunt Jod, de ouderen gaan Tieëkezinge in café an d’r Maat en voor de jeugd vanaf 15 zal er een DJ-optreden plaatsvinden. Ook zal kosten noch moeite worden gespaard om de mobiele ouderen bij het feest te betrekken.

Op de Appelsapzietzoeng worden allerlei spelletjes gedaan, bij het Tieëkezingen worden boekjes met de teksten uitgedeeld zodat iedereen uit volle borst kan meezingen en de jeugd vanaf 15 jaar wordt door de DJ’s Ben, Jo en Dean op prachtige muzikale klanken getrakteerd.

Op bepaalde momenten zal er een ´happy hour´ plaatsvinden, een korte periode waarin de drankjes tegen een lagere prijs worden aangeboden. Bij een “food-truc” kunt u de hele middag en avond de inwendige mens versterken.

Vanaf half acht gaan we in een feestelijke optocht naar het Socio Project waar het feest wordt voortgezet en een “warme overdracht” plaatsvindt naar de KV Burgerlust. Zij zorgt voor een feestelijke omlijsting van de avond.

Om 23.45 vindt de abdicatie (aftreden) van de beide prinsen plaats en precies om 24.00 uur komt er een definitief einde aan de vastenavond.