Egelse ‘versoepelt’ en komt in beweging
02-07-2020

2027 KegelhalDe nieuw aangekondigde versoepelingen leiden ook in Eygelshoven tot meer beweging en activiteiten. SVE start haar sportactiviteiten weer op, het restaurant van Meander opent haar deuren en de Kegelhal in het Socio laat de ‘ballen weer rollen’ en de Ruilwinkel Eygelshoven opent, alles gebaseerd op de (nieuwe) coronaregels. Egelze versoepelt en komt steeds meer en meer in beweging.

 

 

<einde inleiding>

SVE met haar thuishaven in het Socio, is maar wat blij dat er weer gesport kan worden na een periode van bijna 4 maanden. Vanaf 1 juli is dit weer mogelijk in de zalen van het Socio. Zeker nadat het bestuur van het Socio-Project besloten heeft om in de naderende zomervakantie de accommodatie open te stellen. Guido Frings: “We gaan graag in op het aanbod van het Socio om weer te sporten, zowel voor onze leden als voor  nieuwe geïnteresseerde sporters. Sporten is immers gezond.”

Natuurlijk gelden de bekende Coronaregels zoals de anderhalve meter verordening, handen wassen, bij ziekteverschijnselen thuis blijven en niezen en hoesten in de elleboog.

De lessen starten dus per 1 juli 2020 en zijn gebonden aan onderstaande openingstijden, tot einde zomervakantie. Op donderdag kunnen de kleuters van 16:30-17:30 uur weer turnen. Ook op donderdag, van17:30-18:30 uur, zijn de groepen 6+ en 10+ (samen in één groep) aan de beurt. Op vrijdag kunnen de ‘Heren Fit’ weer zaalvoetballen op de normale tijd. De maandaggroep (Callanetics) sport de komende twee weken nog even buiten verder (bij Scouting). Dinsdag turnen de groepen 6+ en 10+ (samen in één groep) van 17:00-18;00 uur. Ook al op dinsdag kunnen ‘de Fit dames’ vanaf 19:30-20:30 uur sporten.
Na de zomervakantie worden de lessen weer volgens de oude programmering voortgezet. Voor (nog) niet leden biedt SVE de mogelijkheid om gratis twee lessen mee te sporten en hoopt u als nieuw lid dan te mogen begroeten.

Voor meer info raadpleeg: www.sveygelshoven.nl

Ruilwinkel Eygelshoven
De Ruilwinkel opent op maandag 6 juli weer van 13.00-17.00 uur, onder strikte voorwaarden zoals vermeld in de sociale media. Belangrijk is dat u op vrijdag 3 juli, tussen 13.00-15.00 uur, moet reserveren na een telefonische afspraak: 045-5459795.

Restaurant wijkzorgcentrum Laethof
Ook het restaurant ‘de Gelagkamer’, Putstraat 1 in Eygelshoven opent weer haar poorten. De Coronamaatregelen en openingstijden leest u  in de advertentie, elders in dit blad. Belangrijk voor de bewoners Laethof en wijkbewoners is dat u moet telefonisch (dagelijks vanaf 10.00 uur) moet reserveren: 7002010. De wekelijks dagopvang zal ook weldra weer opgestart worden, hierover licht de Anselbode u in.

Kegelhal SocioHet was de afgelopen weken een tijdperk van ‘passen en meten’ in en om de Kegelhal om te voldoen aan de geldende coronaverordeningen. Annie Eggen: “Alles is gereed en we zijn nog een paar daagjes er tussenuit geweest om de accu op te laden want we hebben er wel weer zin in en verheugen ons met name op de sociale contacten.” De toesemming van het kabinet, kwam overigens voor de Kegelhal vrij plotseling en dienen er nog dingetjes geregeld te worden op bestuurlijk niveau. “Daar waar in de sociale media werd aangekondigd dat wij op zaterdag 26 juni zouden openen, wordt dit helaas iets later doch vrij spoedig. Gezondheid staat voorop.”, aldus Hein Braeken van de Kegelhal.

Passen en meten was het troef in de Kegelhal, onder het toeziend oog van Annie. Momenteel worden de puntjes op de ‘i’ gezet en is de Kegelhal vrij spoedig toegankelijk.