Duizendpoot Peggy Pluijmaekers-Horbag van TCLE
18-08-2020

20200802 Peggy en Celine 3web

Op haar elfde werd ze lid van tennisvereniging TCLE. Vanwege andere interesses was ze er een paar jaar tussen uit. Tien jaar geleden kwam ze dankzij haar dochter Celina,weer terug op het gravel, maar ook als vrijwilligster in de jeugdcommissie. Niet alleen is zij actief bij TCLE, maar is zij ook gymleidster bij SVE. Verder besteedt zij nog menig uurtje in de activiteitencommissie van LHC. Peggy (41) vertelt over het Coronavirus en haar tennisclub TCLE.

 “Op de basisschool kwam ik in aanraking met het tennissen en werd lid van TCLE in Eygelshoven. Na school was ik veel op de baan te vinden om een balletje te slaan. 
Ik ben er een tijdje tussenuit vanwege andere interesses, maar tien jaar geleden werd ik weer lid van TCLE, samen met mijn dochter Celina. Snel daarna vroeg het bestuur mij of ik wat wilde betekenen in de Jeugdcommissie. Daar merkte ik, dat actief vrijwilligerswerk mij best goed ligt en zo werd langzaam maar zeker mijn ‘pakket’ wat groter en werd ik bestuurslid, competitieleidster en doe ik mee met de organisatie van allerlei activiteiten bij TCLE.”

Peggy is een ware ‘duizendpoot’ binnen het ‘vrijwilligersleger’ van Eygelshoven. Behalve bij TCLE is zij ook als vrijwilligster actief bij SVE als gymleidster en lid van de activiteitencommissie en carnavalsgroep van LHC.

Terug naar TCLE met de vraag aan Peggy wat de invloed is van de Coronacrisis binnen de tenniswereld van Eygelshoven. 

Peggy: “De dag na de eerste persconferentie van minister-president Rutten werd onze accommodatie abrupt gesloten. Van de KNLTB kregen we bericht dat alle activiteiten onmiddellijk gestaakt moesten worden. Natuurlijk begrijp je deze maatregel wel, maar tegelijkertijd was het ook een enorme teleurstelling. De voorbereidingen voor het Lauratoernooi waren in volle gang. En dit jaar zou een recordaantal deelnemers verwacht worden. Ook de indeling van de competitie was klaar en opeens ging dit allemaal niet door. Daarbij kwam ook nog dat de kantine dicht moest blijven en er geen verdiensten voor de club waren. Het werd een stille tijd in onze tenniswereld en ik ben blij dat we, hopelijk, het ergste van de Coronacrisis achter de rug hebben. Midden mei mochten we weer de baan op en kon er weer getennist worden. Tijdens een potje tennis kun je makkelijk anderhalve meter uit elkaar blijven, maar buiten de baan gaat dat wat moeilijker en het bestuur heeft daar wel een bepaalde verantwoordelijkheid in, om leden hierop aan te spreken. Dat is natuurlijk wat onwennig om dat te doen.”

Hoe kijk je naar het komend tennisseizoen, Peggy?

“Onze eerste activiteit zit er inmiddels alweer op, namelijk het ‘Summer Mix event’. Die was geslaagd. Ook de clubkampioenschappen, de competitie en andere activiteiten staan klaar. Nu nog even hopen dat het Virus meewerkt en niet al te heftig de kop weer op steekt.

Op het einde van het interview heeft Peggy nog een vraagje: “Zou je in de Anselbode kunnen schrijven dat we nog wel wat leden kunnen gebruiken?” Nou, dat kunnen we aan deze ‘duizendpoot’ natuurlijk niet weigeren.