Dodenherdenking 2021
11-05-2021

19 4 mei dodenherdenking
Net als in 2020 kon ook dit jaar tijdens Dodenherdenking in Eygelshoven geen openbare herdenking plaatsvinden. Het Oranjecomité heeft echter de gelegenheid om een eerbetoon te geven aan Nederlanders die vanaf de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen of bij VN-vredesmissies zijn omgekomen, niet onbenut gelaten.

Zo is op de facebookpagina van het Oranjecomité een prachtige film te zien over Dodenherdenking in het algemeen en waarin tevens in het bijzonder aan allen die we in Eygelshoven met naam en toenaam herdenken, aandacht is besteed. Dit laatste gebeurde ook tijdens de eucharistieviering in het Oude Kerkje.
Na de H. Mis heeft het Oranjecomité samen met veteranen van het GOC-Parkstad (Geüniformeerden Ontmoetings Centrum) stipt om 20.00 uur een krans gelegd ter nagedachtenis aan allen die het leven hebben gelaten voor ons aller vrijhei (zie foto). Na de kranslegging en speelde Stan Hoofs van Harmonie St.-Caecilia het taptoe-signaal en na de twee minuten stilte het Wilhelmus.

Deze korte ceremonie heeft in goed en constructief overleg tussen het Oranjecomité Eygelshoven en de gemeente Kerkrade kunnen plaatsvinden.

FOTO (inzet: Herdenken opdat we niet vergeten ‘Vrijheid door te geven’)