Dertien topkoren naar CantaRode in Kerkrade
16-04-2018

Logo Cantarode kleinAan het Internationaal Koorfestitval CantaRode in Kerkrade nemen dit jaar dertien topkoren deel. De koren komen uit alle delen van de wereld: van Canada tot Congo en van Rusland tot België. CantaRode vindt plaats van 10 tot en met 14 mei in Kerkrade.Het festival bestaat uit diverse elementen, waaronder een gezamenlijk openingsconcert,

een concours tussen de elf deelnemende koren, concerten van deze en andere koren in de regio en een muziekfeest, dat de naam ‘Singschoppen, internationaal tieëkezinge met CantaRode’ heeft meegekregen.

Wereldwijd
De koren komen uit België, Canada, Congo, Nederland, Polen en Rusland. Het gaat om diverse soorten kamerkoren. Het betreft allemaal amateurzangers, die op topniveau presteren. Onder de deelnemers bevindt zich ook een aantal universiteitskoren. Voor het eerst doet een koor uit Kerkrade mee: een ensemble van het Chèvremonts Mannenkoor 1912, dat vorig jaar nog twee bronzen medailles won tijdens een concours in Duitsland en een van de prijswinnaars was bij het Limburgs Koorfestival.

 

Programma
Het programma begint op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) met een openingsconcert in de abdijkerk van Rolduc. Dit wordt verzorgd door het Koor Giocoso uit Weert onder leiding van Rita Scheffers. Het concours vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in het Parkstad Limburg Theater ‘Hub.’ in Kerkrade. Vrijdagavond verzorgen de koren diverse concerten in de regio. Er zijn uitvoeringen in Wittem, Landgraaf, Schimmert en Herzogenrath. Op zaterdagavond vindt in de foyer van Abdij Rolduc – en bij mooi weer wellicht in de openlucht – een muziekfeest voor een breed publiek plaats. Dit is een open podium waar, volgens de formule van het regionaal bekende ‘tieëkezinge’ (zingen aan de bar), door alle aanwezigen populaire muziek gezongen kan worden. Daarnaast zullen de aanwezige koren ook typische volksmuziek uit hun eigen land ten gehore brengen.

Slotconcert
Het festival wordt zondagmiddag afgesloten met een slotconcert. Tijdens die concert vindt ook de bekendmaking van de prijswinnaars plaats. Het slotconcert wordt verzorgd door het bekende jeugdkoor Tutta Musica uit Voerendaal onder leiding van Petra Lamberts.

 

Kaarten
Voor het openings- en slotconcert op 10 en 13 mei zijn kaarten voor tien euro te reserveren via de website van CantaRode of te koop aan de zaalkassa. Het concours op 11 en 12 mei in het Parkstad Limburgtheater Hub. is eveneens door belangstellenden bij te wonen. Voor de concerten in de regio verschilt de entree per locatie. Kijk voor alle informatie op www.cantarode.nl