De Ontmoetingsbus Kerkrade is onderweg
13-07-2022

28 ontmoetingsbusZin in een kop koffie en een praatje? Kom dan naar de Ontmoetingsbus Kerkrade bij jou in de buurt. In de Ontmoetingsbus ontmoet je nieuwe mensen en raak je in gesprek met elkaar. Dat is natuurlijk hartstikke fijn als je behoefte hebt aan nieuwe contacten en wat gezelligheid. De gemeente Kerkrade zet de Ontmoetingsbus in om mensen met elkaar in contact te brengen en een luisterend oor te bieden. De praktische uitvoering is in handen van het Leger des Heils.
Ontmoeten, verbinden en gezelligheid staan in de bus centraal. Wethouder Jo Paas (Integraal Ouderenbeleid): “Een geweldig, hartelijk initiatief! Als mensen eenmaal de eerste stap naar de Ontmoetingsbus maken, wordt hopelijk ook de drempel lager de wijkpunten op te zoeken.” 
Nieuwe contacten
De Ontmoetingsbus Kerkrade is een project waarin het Leger des Heils, welzijnsorganisatie Impuls en de gemeente Kerkrade samenwerken in de aanpak tegen eenzaamheid. Het idee om met een bus door de stad te trekken om mensen met elkaar in contact te brengen is afkomstig van het Leger des Heils. “We kregen hier weet van en waren zeer van het idee gecharmeerd”, zegt Jo Paas. “Een eigen Ontmoetingsbus in Kerkrade biedt kansen voor onze inwoners om nieuwe contacten aan te gaan.” 
Hier kun je ons vinden:
De Ontmoetingsbus Kerkrade is een programma van het grootschalige gezondheids- en vitaliteitsproject in Kerkrade, Vie – Leven in beweging. De bus staat voorlopig op woensdag en donderdag op vier plekken in de stad. Na verloop van tijd worden ook andere plekken in de wijken aangedaan. Vooralsnog ziet het schema er als volgt uit: 
Woensdag van 10.00 – 12.00 uur
Eygelshoven, Terbruggen 
Woensdag van 13.00 – 15.00 uur
Rolduckerveld, Zonstraat 
Donderdag van 10.00 – 12.00 uur
Spekholzerheide, Parkeerterrein Pastoor Scheurenstraat
Donderdag van 13.00 – 15.00 uur
Nulland, Maria Gorettistraat (zijstraat)
Kleding
In de Ontmoetingsbus wordt ook goede en mooie ‘tweede kans kleding’ aangeboden. Bruikbare kleding en schoenen kun je daarom inleveren bij de bus. Bij slecht weer en harde wind rijdt de Ontmoetingsbus niet. We komen dan graag volgende week weer langs. 
Stap gerust eens binnen. De koffie is gratis.