‘De Koffie Club’ is inmiddels een begrip
10-09-2018

1837 koffieuurtjeMarlous Kolgen, werkzaam voor het wijkpunt, heeft beslist niet kunnen beamen dat haar in maart opgerichte Koffie Club, na een pakweg een half jaar, is uitgegroeid tot wellicht één van de wekelijkse hoogtepuntjes -iedere dinsdag van 14.00-15.30 uur- binnen de muren van het wijkzorgcentrum Laethof aan de Putstraat. Met gemiddeld meer dan 10 personen ontmoeten zich mensen onder het motto ‘met elkaar – voor elkaar’ waarbij gezelligheid troef is. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie (of iets sterkers) wordt er lustig op los gekletst, met humor maar ook de ernst van het leven binnen de gepaste ambiance van de dagopvang van Meander.

Iedereen kan lid worden van dit gezelligheidsclubje en wordt ook nog eens, mits gewenst, geholpen door Marlous Kolgen bij het invullen van formulieren, aanvraag WMO, etc.; de expertise van Marlous, als medewerkster Wijkpunt, kan worden ingezet.

Marlous Kolgen: “Ik ben echt verguld met dit ‘cluppie’ met de facilitaire hulp van Meander hier in Eygelshoven. Wat een leuke mensen die ik iedere week mag ontmoeten, in gesprek met een lach en ook wel eens een traan, doch de lach heeft de overhand. Het bekende ‘bakkie leut en troost’ wordt hier ten volle tot zijn recht gebracht en dat ik mijn kennis vanuit het wijkpunt zo nu en dan in praktijk kan brengen voor deze mensen is natuurlijk een extra bonus. Dit alles gekoppeld aan de inspanningen en activiteiten van Meander, waarvan de club kan profiteren, maken De Koffie Club ongetwijfeld uniek, zeker in Eygelshoven.”

Gastsprekers

Eén keer per kwartaal wordt tijdens het koffie-uurtje een gastspreker uitgenodigd. Zo is de Heemkundevereniging van Eygelshoven te gast op dinsdag 25 september en zullen in de toekomst gastsprekers aan het woord komen zoals een natuurarts, therapeut, thuiszorg en noem maar op.

De leden

Bij het bezoek van de Anselbode, afgelopen dinsdag, blijkt al snel dat gezelligheid en humor de boventoon vormen. Al zeker als blijkt dat er een foto gemaakt wordt die in ‘het klankbord va Egelze’ wordt afgedrukt. Gangmaker en enige man binnen het gezelschap, Leo Robroek: “Vergeet niet ons toestemming te vragen voor de foto, de afrekening bespreken we later.”. Natuurlijk een uitspraak met een gulle lach en knipoog want iedereen is maar wat blij met deze aandacht in de Anselbode. Zo ook een mevrouw, afkomstig uit Herzogenrath en sinds acht jaar woonachtig in Eygelshoven en niet met naam genoemd wil worden: “Wat een wekelijkse gezelligheid waardoor ik me nu al een ‘Egelzer maedje’ voel.

Binnenkort gaat de club naar Valkenburg, een uitstapje naar de gemeentegrot, een kleine wandeling en een lunch aldaar, hetgeen de leden zelf betalen terwijl Meander het vervoer mogelijk maakt en financiert. Marlous tenslotte: “We sluiten vaker dan eens aan bij de uitstapjes van de dagbesteding bij Meander, hetgeen aangeeft dat de samenwerking ideaal is. Dat maakt me nog blijer dan dat ik al ben.”

Foto: Op de foto het ‘cluppie’ afgelopen dinsdag waarbij de lol de boventoon voerde. Alle mensen waren akkoord dat ze op de foto, ter publicatie, staan dit in het kader van de privacy wetgevi