De CaeciliaKIDZ weer thuis na wereldpremière
31-10-2023

Op vrijdag 20 oktober vertrokken de CaeciliaKIDZ voor een driedaagse concertreis naar Hesingue in Noord-Frankrijk. Het werd een lange rit in de bus met veel vertier en gezelligheid. Zo waren er in de voorbereidingen op de reis door leden van de harmonie stiekem filmpjes opgenomen voor een speciale editie van ‘The Masked Singer’.

Op zaterdag kregen de jonge muzikanten een rondleiding door het theater ‘La Comète’ en om 10 uur arriveerden de Franse en Duitse kinderen. Gedurende de dag stonden er verschillende repetities op het programma, telkens met andere dirigenten, tot wel 6 toe. “Het was vreemd dat er telkens een andere dirigent was” (Julia, 14 jaar), “iedere dirigent beweegt anders” (Merel, 12 jaar).

Om 20.00 uur begon het concert. In totaal werden er 10 muziekwerken uitgevoerd door dit internationale jeugdorkest. Het hoogtepunt was natuurlijk de uitvoering van ‘Astro Jam’, dat deze avond in wereldpremière ging. Astro Jam werd gedirigeerd door de componist van het muziekwerk, Hardy Mertens. Voorafgaand aan het muziekwerk voerden de CaeciliaKIDZ een choreografie uit waarin alle 12 sterrenbeelden werden uitgebeeld.
De kinderen kwamen in de ochtend van zaterdag de 21ste oktober zingend aan bij het theater ‘La Comète’. En zingend en voldaan vertrokken zij om 22.00 uur vertrokken naar de jeugdherberg. Op de terugweg naar huis werd er vooral één vraag gesteld: “Wanneer gaan we weer op concertreis?“.