Clublokaal KV Burgerlust
03-06-2020

‘Elfde van de Elfde’ in Coronajaar blijft streven voor clublokaal KV Burgerlust

2023 KVB loodsJarenlang vond in het bijgebouw van het voormalig gemeentehuis (1764), de boekenbeurs van Eygelshoven plaats. Inmiddels heeft deze beurs zijn intrek genomen in het voormalig gemeentehuis zelf. De Burgerlust ging succesvol in onderhandeling met de gemeente Kerkrade om intrek te nemen in ‘deze stal’ aan de Laethof. President John Prevo: “Twee vliegen in één klap, behoud van alweer een stukje Eygelshoven en de wens van de carnavalsvereniging om een eigen clublokaal te bestieren.”. Het streven van de Burgerlust is om op ‘elfde van de elfde’ 2020 het nieuwe clublokaal in te zegenen in een tijdperk dat voor de Burgerlust’s normale activiteiten alles nog heel onzeker is als gevolg van de Coronamaatregelen.

‘Bouwmeester’ Frans Merken: “Inmiddels is er na de opruiming van het gebouw zo’n 1500 kilo gips verwekt, de trap naar de zolder verwijderd en die wordt verplaatst. Sanitaire voorzieningen zijn aangebracht. Het gaat gestaag, doch het is nog een hele klus om 11-11 alles klaar te hebben. We zijn ook nog eens afhankelijk van de gemeente die het dak nog moet isoleren. We zijn in feite, na lang wachten, in maart van dit jaar kunnen beginnen met de renovatie en werden meteen geconfronteerd met het Coronatijdperk waar we nu nog midden inzitten, wat toch wel de gehele maatschappij ontwricht heeft. We gaan in ieder geval voor de ‘elfde van de elfde’, een kleine pleister op de Coronawond voor ‘onze Burgerlust’ aanbrengen.”

Museum

De zolder van deze loods moet dienst gaan doen als een soort museum van de omvangrijke geschiedenis van KV Burgerlust (1924) en zal ‘boven’ het daadwerkelijke’ club- en vergaderlokaal een fraaie aanvulling zijn zeker bij ontvangst van collega-verenigingen en geïnteresseerden, zeker uit Eygelshoven. Hiervoor wordt op gezette tijden afspraken gemaakt. Prioriteit is een blijft het eigen clublokaal wat straks betiteld mag worden als de ‘eigen Burgerlust huiskamer’.

Werk aan de winkel
Met man en macht, met inachtneming van de ‘anderhalve meter verordening’, wordt gewerkt aan deze voormalige koetsstalling. Jos Rautert: “We hebben inmiddels al behoorlijk wat stof moeten happen bij deze renovatie en zijn aardig op weg om een nieuw carnavalesk pareltje te creëren voor Eygelshoven. Met vereende krachten, die we binnen de Burgerlustfamilie bezitten, hebben we nog een paar maanden om alles klaar te hebben.”

Curiosa
Pierre Jongen, belast met het schilderwerk: “We hebben toch wel het een en ander aangetroffen in deze ruimte zoals een oud kruis aan de muur, karakteristieke verlichting, knaloranje daterend uit de jaren 70 van vorige eeuw en gebruikt werd bij de Oranjefeesten.” John Prevo vult aan: “Op zolder hebben wij een oude ‘brandweerpomp’ aangetroffen, wat misschien wel aangeeft dat in de loods, ooit ook eens de brandweerauto van Eygelshoven heeft gestaan.”
KV Burgerlust is op weg om in haar roemruchte geschiedenis een eigen clublokaal te realiseren waarbij de uitspraak ‘Bresser’ niet meer gebezigd hoeft te worden, dit voor ingewijden.. Over de vorderingen van dit initiatief houdt de Anselbode u uiteraard op de hoogte. (RW)

 

Op de foto van Wim Berendsen ziet u van links naar rechts: John Prevo, Jos Rautert, Noppie, Frans Merken en (met kruis in de hand) Pierre Jongen.