Boodschap Burgemeester Dassen aan Eygelshoven
04-05-2020

20 13mevr dassen housen 01Burgemeester Dassen
Houd met elkaar vol!

Het zijn onwerkelijke en eenzame tijden. Al wekenlang vechten we als samenleving en individuen tegen dat onzichtbare, gemene Corona-virus. Vele families hebben afscheid moeten nemen van een dierbare, een afscheid in zeer beperkte kring. Dat doet pijn en maakt de rouwverwerking niet eenvoudiger. Vele families zien patiënten thuiskomen die een lange revalidatie tegemoet zien. Velen hebben hun ouders of opa’s en oma’s niet meer kunnen bezoeken. Kortom, er is veel leed. Er zijn ook zorgen. Economie en gezondheid gaan nu even niet hand in hand. Ondernemers leiden verliezen, moeten hun zaak gesloten houden. Zij vragen zich af hoe het verder moet.

Eygelshoven is daarbij geen uitzondering. In jullie hechte gemeenschap weten jullie als geen ander van wie er afscheid genomen is en wie een stevige revalidatie tegemoet zien. Jullie kennen ook je ondernemers die vechten voor hun bestaan. Jullie laten zien wat saamhorigheid is, hoe je er voor elkaar kunt zijn. Dat is hartverwarmend en broodnodig. Als er iets is in deze tijd wat we voor elkaar kunnen doen, is het zorgen voor en omzien naar elkaar.

Nu het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopname langzaam daalt, is het vooral van belang om met elkaar de maatregelen te blijven volgen. Ook al nodigt het weer uit tot uitstapjes, ook al wil je gezin er zo graag op uit, denk er goed over na. Houd de opdracht van zo veel mogelijk thuisblijven vast. Als we hier met z’n allen namelijk te lichtzinnig over denken, ligt een tweede uitbraak op de loer en zijn alle inspanningen van de afgelopen weken tevergeefs geweest. Het is nu zaak het met elkaar vol te houden en voorzichtigheid te blijven betrachten. Help elkaar daarbij, dat is de Egelse manier!

Petra Dassen-Housen

Burgemeester