Blazersklas op Veldhofschool
25-03-2019

1913 blazersklasOp vrijdag 29 maart start op Basisschool de Veldhof een Blazersklas. In de Blazersklas leren de kinderen een instrument te bespelen en vormen zij gezamenlijk een orkestje. Dit gebeurt onder leiding van docenten van de SMK (muziekschool Kerkrade) en Harmonie St.-Caecilia. De leerlingen leren spelen op een instrument waar ze belangstelling voor hebben en krijgen in een gezamenlijke muziekles de beginselen van het spelen op een instrument bijgebracht.

Ze maken samen de eerste noten en leren samen notenwaarden en ritmen kennen. De gebruikte methode garandeert dat leerlingen binnen korte tijd op een redelijke manier samen een aantal muziekstukken kunnen spelen. En dat zullen de kinderen van de Blazersklas laten horen op 20 juni, als de leerlingen van groep 5 hun eindpresentatie hebben van het lesprogramma Klinkend Perspectief. De Blazersklas is een initiatief van en wordt bekostigd door Harmonie St.-Caecilia. Gratis dus voor uw kind. Het instrument krijgen de kinderen in bruikleen en daarmee kunnen ze thuis oefenen. Inschrijven is mogelijk voor kinderen van groep 5 t/m 8 en kan tot 27 maart via het formulier dat zij op school hebben gekregen.

Muziek maken verbetert sociaal gedrag, stimuleert de intelligentie, bevordert schoolprestaties en vermindert concentratieproblemen. Meer weten? Kijk dan op www.muziekmaaktslim.nl