Björn Brouns nieuwe voorzitter harmonie
28-03-2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 maart is Björn Brouns unaniem verkozen tot voorzitter van Harmonie St. -Caecilia Eygelshoven. “Ik ben enorm trots dat ik voorzitter van deze mooie harmonie mag zijn en kijk erg uit om mijn nieuwe rol, samen met alle mensen van onze Caecilia familie op te pakken. Ik heb er enorm veel zijn in”, aldus Björn tijdens de ledenvergadering.

Björn is geen onbekende in Eygelshoven. Als kleine jongen werd hij lid van de harmonie toen zijn oom, Fer Gerards voorzitter was. Hij is actief in het harmonie-orkest op zijn geliefde instrument trompet. Björn is getrouwd met Mirjam en vader van Emma en Isa, die ook beiden muziekles via onze harmonie volgen. De appel valt niet ver van de boom…
Björn neemt het voorzitterschap over van Harm Jacobs, die de voorzittershamer gedurende 8 jaar in handen had.

De afgelopen jaren heeft de harmonie sterk ingezet op jeugd- en muziekonderwijs. Inmiddels volgen meer dan 30 kinderen wekelijks muziekonderwijs via onze harmonie. Dat deze weg succesvol is, bleek recentelijk toen na vele jaren de eerste leerling vanuit het muziekonderwijs doorstroomde naar het ‘grote’ harmonie-orkest en zeer binnenkort sluiten nog vijf kinderen aan bij het grote harmonie-orkest.

De harmonie wil een echte harmonie van en voor het dorp zijn. Niet alleen geeft ze jaarlijks acte de présence op terugkerende activiteiten in het dorp (Nieuwjaarsconcert, opluisteren carnavalsmis, meelopen met de Egelzer optocht, begeleiden communicantjes, muzikale begeleiding Koningsdag en Dodenherdenking, muzikale begeleiding Broederschap tijdens het jaarlijkse Schuttefeest, ondersteuning Egelzer Krismes), maar de harmonie is ook aanwezig bij bijzondere activiteiten zoals afgelopen jaar bij de onthulling van het mijnmonument en recentelijk de opluistering bij gelegenheid van het feest 100 Jaar Grote Kerk.
Daarnaast organiseert de harmonie jaarlijks een themaconcert waarbij zij zelf zorgt voor de muzikale invulling.

Het harmonie-orkest repeteert elke donderdag van 19:30 tot 21:45 uur in de grote zaal van het Socio Project. De repetitie is voor iedereen vrij toegankelijk; kom gerust eens een kijkje nemen en luisteren!