Bezoek van de staatssecretaris
17-08-2021

33 Scoutskamp2Ieder jaar gaat elke speltak van Scouting Eygelshoven op zomerkamp. Voor velen een hoogtepunt en zeker dit jaar. Tijdens het zomerkamp op Scoutingterrein St. Walrick in Overasselt kregen de scouts bezoek van demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Knops wilde met het bezoek de sfeer proeven en horen van de scouts hoe zij het kamperen en scoutingspel ervaren. Nadat hij een rondleiding over het scoutingterrein had gekregen bracht hij een bezoek aan de scouts van Eygelshoven voor een gezamenlijke lunch.

Tijdens deze lunch vroeg Knops naar ervaringen die de scouts hebben met scouting en waarom scouting van belang is. Ook vroeg Knops naar de ervaringen van de vrijwilligers. Een aardige regenbui probeerde het bezoek te verstoren, maar scouts zijn niet voor een gat te vangen. Op de foto is te zien hoe zij creatief en vindingrijk de lunch toch hebben laten doorgaan.

Wil jij ook wekelijks uitgedaagd worden om je grenzen te verleggen en je talenten te ontdekken? Lijkt het je leuk om met scouts mee te doen en op zomerkamp te gaan? Kom dan eens kijken tijdens onze bijeenkomsten.