Bewonerscommissie D´r Veldhof
19-11-2019

1947 bewonerscommissieDe bewonerscommissie D´r Veldhof is een gewaardeerd partner van velenWe schrijven het jaar 1990 toen bij de realisering van het appartementscomplex aan de Veldhofstraat/Portbeemden, ook de bewonerscommissie d’r Veldhof het levenslicht zag. De toenmalige Verma van Hans Gernaat verhuisde onder de nieuwe naam Super de Boer vanuit de Nieuwenhagerweg naar dit fonkelnieuw gebouw. Nieuwe bewoners voor de appartementen werden spoedig gevonden en zij vormden al spoedig de nieuwe bewonerscommissie. Namen van dit eerste uur: de heer en mevr. Schulteis, Frans Chudy en mevrouw Bakker.

De huidige bewonerscommissie bestaat uit de heren Frans Meerten, Albert Pelzer, Walter Feijten en de dames Marjo Ozec en Mia Kuijpers. In 2019 is de heer Schulteis, die aan de wieg stond bij de oprichting, nog steeds actief binnen de commissie. Zonder eigen financiële middelen wist d r Veldhof veel doelen te bereiken voor het woongenot van de bewoners. Dit omdat bewonerscommissie d’r Veldhof telkens op constructieve wijze samenwerkte met verhuurder Wonen Limburg, Stichting huurdersbelangen Zuid-Limburg en de gemeente Kerkrade.Zo lukte het in het tijdsbestek 2003-2005, in samenwerking met Wonen Limburg, om een nieuwe entree te creëren. Dat kostte veel moeite, maar het werd gerealiseerd..Actief
Twee maal per jaar komt de commissie bijeen voor een voor- en najaarsoverleg met Wonen Limburg en werden door de jaren heen vele dingen gerealiseerd zoals nieuwe verwarmingsketels, ventilatiesystemen, videofoon-installatie en des te meer.. Alles na constructief overleg met de ‘bevriende partners’ zoals Wonen Limburg, gemeente Kerkrade en de huurdersbelangenvereniging SHZL. Deze laatste staat d’r Veldhof bij met middelen en cursussen. Albert Pelzer: “Vergeet niet Meander te vermelden als uitstekend gastheer voor onze bijeenkomsten en feesten.”

Feestmiddag
Dit jaar vindt de jaarlijkse feestmiddag plaats op vrijdag 22 november van 14.00-18.00 uur in wijkzorgcentrum Laethof waarvoor een heus programma is samengesteld. Frans Meerten: “Hoog in ons vaandel staat de eenzaamheid in zijn algemeen die telkens schrijnender wordt in onze omgeving en voor ons de reden is om eenzaamheid als thema de rode draad bij onze feestmiddag te laten zijn”.
Op 22 november om 14.00 uur wordt gestart met het nuttigen van een traditionele stukje vlaai en een kopje koffie/thee. Vervolgens zal Frans Meerten de opening en welkomstwoord verrichten waarna een optreden van de zeer bekende en geliefde zanger Paul van Loo zal plaatsvinden. Rond de klok van 15.00 uur volgt een toespraak van wethouder Leo Jongen met als thema Eenzaamheid. Vervolgens treedt Paul van Loo op en wordt door de Heemkundevereniging een film gepresenteerd. Rond 16.00 uur treedt het ‘Haander orkest Nit Nuuks’ op om vervolgens aan te schuiven voor het afsluitende feestmaal. Deze middag is niet mogelijk zonder de bijdragen van gemeente Kerkrade en Wonen Limburg, waarvoor dank.

Foto: op de foto v.l.n.r Frans Meersten, Mia Kuijpers en Albert Pelzer