Barbaraviering in Eygelshoven
04-12-2017

barbara49Op zondag 10 december vindt de jaarlijkse viering plaats van het feest van de Heilige Barbara, de patrones van de mijnwerkers.Sedert vele jaren zorgt het Barbaracomité Eygelshoven voor een herdenkingsdienst voor alle overleden mijnwerkers uit onze regio. Ook voor de inwoners die de mijnen niet meemaakten, is het belangrijk om aan deze traditie vast te houden.

De Hl. Mis wordt om 10.00 uur opgedragen in het Oude Kerkje te Eygelshoven. Muzikaal wordt deze dienst opgeluisterd door de Schola St. Johannes en zanger Paul van Loo.

Mevrouw Annie Schoormans zal tijdens de Eucharistieviering enkele dialect-gedichten voordragen. Na de Mis zal Hans Fiala in originele mijnwerkerskleding een bloemstuk leggen bij het beeld van de heilige Sint Barbara. Een passend gedicht wordt door Al Brull voorgelezen. In goede traditie zingen alle kerkbezoekers tot besluit het mijnwerkerslied ‘Glück Auf’. Dit jaar vindt een gezellige nazit plaats in Café D’r Kirkberg, Terbruggen 59 waar U kunt napraten en genieten van een goede kop koffie/thee met cake, U aangeboden door het Barbaracomité.