Als de nood in Egelze het hoogst is….
03-06-2018

1823 OK 2Als de nood in Egelze het hoogst is, is de redding vanuit Kerkrade ver weg.

Best wel teleurgesteld was de Kerkraadse oppositiepartij ‘Ons Kerkrade’ in het niet verschijnen van zelfs één van de Kerkraadse wethouders nadat het in enkele  dagen tijd maar liefst 200 handtekeningen wist te vergaren van mensen die hun bezorgdheid uitspraken over de wekelijkse ‘zaterdagmarktverkeersinfarct’ rond het Socio-project. Een petitie wilde Ons Kerkrade aanbieden aan het college om met versnelde maatregelen te komen om zo als het ware een tijdelijke bypass te leveren.

Helaas was niemand van het college in de gelegenheid om naar het noordelijk gedeelte van haar stad te komen. John Roland van Ons Kerkrade: “We willen niet in discussie gaan of debateren omdat in dit stadsdeel door de vele wegwerkzaamheden er nauwelijks meer een doorkomen aan is, voor mensen die naar de drukbezochte markt willen komen. Na onze art. 38 vragen bij het college willen we enkel een en ander bespoedigen omdat het de komende weken nog nijpender gaat worden.” Harm Jacobs vult aan: “Dan te bedenken dat over twee weken Pinkpop in Landgraaf plaatsvindt en daarom de Torenstraat en Dr. Calsstraat afgesloten worden. Noud Krasovec tenslotte “Natuurlijk wordt het allemaal anders als de laatste werkzaamheden aan de Buitenring voltooid zijn. Maar voordat het zover is kan je Eygelshoven alleen per auto bereiken via de Gravenweg.Daar komt nog bij dat via de Toupsberg
weldra ook al geen verkeer mogelijk is naar Eygelshoven, ook al in verband met werkzaamheden van de Buitenring. Het hele gebeuren zal toch zeker nog twee maanden in beslag nemen.”

Verkeersregelaars
De afgelopen weken waren verkeersregelaars aanwezig de kruising Laurastraat/Veldhofstraat. Wellicht afgeschrikt door media-aandacht lieten ook zij het deze zaterdag afweten.

Petitie
De petitie wordt in de loop van de week alsnog overhandigd aan het college. Harm Jacobs: “Hopelijk leidt dit tot een snel ingrijpen en zeker voordat het zaterdag 16 juni is. Wij willen als oppositiepartij in deze meedenken en raadzaam zijn voor het college want de nood is écht hoog.”