Overleden

Op donderdag 17 maart stierf onverwachts mevrouw Martha Handels-Franken

.

Martha werd geboren in Waubach, op 19 februari 1939. Martha was de oudste in het gezin met vier kinderen. Een katholiek gezin, een broer werd pater Monfortaan en pastoor. Haar vader was ondergronds opzichter in de mijn en later chef van de OVS-ers hier in Eygelshoven. Martha ging naar de kweekschool waarna ze ging les geven in Waubach.

Op het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming 15 augustus 1968 trad Martha in het huwelijk met Wiel Handels. Na 13 jaar in Waubach gewoond te hebben, kwamen Wiel en Martha wonen in hun nieuwe huis, aan de Torenstraat. Hier was ze graag. Veel werd er gewandeld, in de omgeving, in Zuid-Limburg. Maar als ze moest kiezen tussen langere vakanties en thuis, dan was het toch het thuis zijn. Hier vond ze het fijn.

Heel onverwachts, zo is Martha Handels haar eeuwig Pasen ingegaan. Ze stond in de keuken. Het laatste wat ze heeft gezien is haar tuin. Een tuin waar ze heel veel van hield. De vogels en de bloemen, de brutale eekhoorntjes, en de katten om haar heen. Helemaal in het begin van de bijbel, daar lezen we over een tuin, de tuin van Onze Lieve Heer. Wij zijn het paradijs gaan noemen, maar er staat ‘tuin’. In deze paradijselijke tuin te zijn, we bidden het haar toe.