Zondag 11 februari trekt de carnavalsoptocht door Eygelshoven
08-02-2024

‘D’r Egelser Óptoch’-commissie van KV Burgerlust, die deze optocht organiseert, heeft alle moeite gedaan om er op carnavalszondag weer een fraaie gebeurtenis van te maken. Langs de hele optochtroute hangen bijvoorbeeld geluidsboxen waaruit vrolijke carnavalsmuziek zal klinken.
De commissie heeft ook veel moeite gestoken in het werven van nieuwe deelnemers. Dit jaar trekken maar liefst 25 wagens / groepen mee in de optocht. Dat waren er de afgelopen jaren slechts 19!!! Dat belooft dus wat.
Een optocht kan natuurlijk voor sommige mensen ook overlast betekenen. De optocht-commissie zal alles in het werk stellen om mogelijke ongemakken te voorkomen. Lukt dat niet, dan vraagt zij voor begrip in deze.

Route van de optocht
De optocht wordt opgesteld op de Bossen en vertrekt daar om 14.11 uur via Bongartstraat, Terheidenstraat, Tripstraat, Kerkraderstraat, Veldhofstraat, Torenstraat, Terbruggen, Laurastraat, Kommerveldlaan, Brandtstraat, Burgemeester Dohmenplein, Juliastraat, Anselderlaan, Op den Dries en Laurastraat naar het eindpunt, het marktplein. Daar zullen na afloop de pins -een blijvende herinnering aan de optocht van 2024 (zie bijgevoegde afbeelding)- worden uitgereikt aan alle deelnemers. Ook vindt op het marktplein de uitreiking van de prijzen voor de beste, mooiste, vrolijkste carnavalsgroepen plaats.

Vlaggen uit!
De optochtcommissie zorgt voor muziek langs de hele route. Wilt u als bewoners ook de sfeer verhogen, door bijvoorbeeld de carnavalsvlag uit te hangen en ramen en gevels met carnavalsattributen te versieren? Dat zou letterlijk en figuur kleur geven aan de carnavalsoptocht van Eygelshoven. De optochtcommissie wil u alvast bedanken voor uw medewerking in deze en hoopt u als toeschouwer langs de route van D’r Egelser Óptoch te mogen begroeten.
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan telefonisch contact op met Jos Kleijnen, 06-25248835

Niet parkeren langs de optochtroute op zondag 11 februari tussen 13.00 en 17.00 uur
Omdat de optocht door een aantal nauwe straten trekt (Bongartstraat, Terheidenstraat, Tripstraat, Brandtstraat, Burgemeester Dohmenplein en Juliastraat), vraagt de commissie u om op zondag 11 februari tussen 13.00 en 17.00 uur geen voertuigen op of langs de openbare weg te parkeren.