Winnaar van de Romeinse dagen
03-11-2022

45 Romein SEDDEHNiek Kremers werd de winnaar van de Romeinse dagen. De winnaar van de Romeinse dagen van de Stichting Eygelshoven door de Eeuwen Heen, in het weekend van 1 en 2 oktober is de jeugdige deelnemer Niek Cremers geworden. Hij wist precies te vertellen dat Asterisk zijn grote steen in Eygelshoven aan de voet van de Marialaan heeft achter gelaten.

Het weer zorgde er die dagen voor dat jong en oud de weg wist te vinden naar de open dagen met de titel: Vele wegen leiden naar Keulen. John van de Bergh, lid van Linea Recta en Wiel Handels, de nestor van de Eygels-
hovense heemkundevereniging, waren druk in de weer om de mensen te informeren over de via Belgica.
Maar er was meer te doen. Voor de kinderen waren er heuse Romeinse spellen en ze konden volop knutselen. Maar ook de inwendige mens werd niet vergeten. Oude recepten uit het kookboek van de Romein Apicius werden klaar gemaakt voor consumptie. Boeken, film en echte vondsten uit Eygelshoven maakten het voor iedereen interessant.

Een echte blikvanger was een levensechte Romein (zie onderstaand op een foto van Peter Trompetter), hij zorgde ervoor dat de belangstellenden hartelijk ontvangen werden.
Dank zij de vele hardwerkende vrijwilligers kan de stichting Eygelshoven door de Eeuwen Heen terugkijken op zeer geslaagde Romeinendagen.