Wereldkampioenschappen kegelen helpt Kika
06-06-2017

1723 kegel socio WKVan 2 tot en met 10 juni vinden in het Duitse Oberthal (omgeving Trier) de wereldkampioenschappen kegelen plaats. Het Nederlands team onder leiding van bondscoach Hein Braeken uit Eygelshoven heeft naast medaille ambities, ondersteund door de Nederlandse Kegel Federatie (NKF), ook de intentie om geld in te zamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Wereldkampioenschappen

Natuurlijk is er hard getraind door de mannen van Hein Braeken om hun beste beentje voor te zetten, nota bene in het kegelland per uitstek, Duitsland. Zo wordt er in verschillende disciplines gekegeld: Heren teams, Team Doppel, Tandem, Heren persoonlijk en sprint Knock Out. Hein maakte de selectie die inmiddels in Oberthal bivakeert en bestaat uit de volgende kegelaars: Mattijs Lipperts, Jesse Hanssen, Marco Baur, Dennis Greten, Bas Slangen en Rini Schoonderwoert.

De strijd tegen kinderkanker

In een eerder stadium bracht Marco Baur de Nederlandse selectie in contact met Roger van der Linden uit Bocholtz. Roger die op 5 november nog de marathon in New York gaat lopen, stelt al zijn sportieve activiteiten in dienst van KIKA wat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Voor verdere info verwijst Roger graag naar zijn site: www.forakidssmile.nl

Aan de vooravond van de reis naar Oberthal was besloten dat de Nederlandse selectie bij iedere ‘negen’ die gegooid wordt (alle kegels in één keer om) er een donatie gedaan wordt aan KIKA cq Roger van der Linden. Ook de NKF liet zich niet onbetuigd en doneerde een mooi bedrag. Roger wist de Nederlandse kegelaars te enthousiasmeren om naast de sportieve prestaties en zich in te zetten voor dit goede doel. Roger”met een glimlach: “Ik hoop dat ik mijn keel schor zal schreeuwen met ‘Gut Holz’”.

‘We gaan ervoor’

de woorden van bondscoach Hein Braken… “Het zal niet makkelijk zijn om in de verschillende disciplines podiumplekken te behalen, maar we doen ons best. De hoofdprijs halen we sowieso met onze KIKA actie want ik moet me sterk vergissen als andere landen hieraan ook niet willen meewerken.”

Volgende week in de Anselbode de resultaten van de Wereldkampioenschappen en KIKA fondswerving. De redactie sluit zich graag aan bij Roger van der Linden: ‘Gut Holz’

Op de foto van links naar rechts, geknield vooraan: Bas Slangen en Jesse Hanssen. Staand van links naar rechts: Dennis Greten, Matthijs Lipperts, bondscoach Hein Braeken, Rini Schoonderwoert, Roger van der Linden (KIKA) en Marco Baur.