Vastenactie
10-03-2019

1911 VastenactieOpnieuw houden de parochies van Eygelshoven en Kerkrade-Centrum de jaarlijkse vastenactie voor Eritrese vluchtelingen in Soedan. De opbrengst is dit jaar bedoeld voor het broodnodige onderhoud op de school die honderden leerlingen telt. De vluchtelingenschool wil dit jaar heel graag investeren in het onderhoud en reparatie van het stroomnetwerk, waterkoelers, waterpompen, airconditioners en toiletruimtes.

Maar ook moeten stoelen voor leerlingen hoognodig gerepareerd en vervangen, net als ramen en deuren in de ruimtes die als klaslokalen worden gebruikt. 

GEEFT U OOK? 

Vastenactie Eygelshoven 2019
Help Eritrese vluchtelingen in Soedan

NL16RABO0151706506 

t.n.v. kerkbestuur H. Joannes de Doper o.v.v. VASTENACTIE 2019

OF DONEER IN DE COLLECTEBUSSEN ACHTER IN DE KERK 

In het verleden werd al duidelijk dat klaslokalen ’s zomers vaak zo stoffig zijn dat kinderen er oog- en keelontstekingen oplopen. Daken zijn op sommige plaatsen al jaren zo lek als een mandje. 

De vluchtelingen zijn afkomstig uit Eritrea waar vooral de tien jaar durende dienstplicht jongeren doet vluchten, zegt de uit Eygelshoven afkomstige priester Bert van Megen. Die is nog enkele maanden de nuntius van Soedan en Eritrea, voordat hij diezelfde functie in Kenia gaat bekleden. Hij heeft aangegeven de opbrengst uit de Vastenactie dit jaar nog aan de vluchtelingenschool te kunnen overhandigen. Hij onderhoudt al jaren contacten met de vluchtelingenschool en heeft ook in het verleden dit project bij de parochies H. Joannes de Doper (Eygelshoven) en H. Lambertus (Kerkrade-Centrum) van harte aanbevolen.

De laatste jaren hebben parochianen in beide parochies al enkele duizenden euro’s bijeengebracht voor onder andere de aanschaf van computers, kopieermachines, les- en leerboeken, pennen, een betere verlichting en koeling.

De vluchtelingenschool maakt niet alleen voor al de projecten begrotingen, maar legt tevens schriftelijk financiële verantwoording af, zodat te zien is dat de ontvangen gelden ook daadwerkelijk geïnvesteerd zijn.