Terugblik van het Oranjecomité Eygelshoven
23-05-2017

1714 logo OranjecomiteHet weer werkte ook dit jaar, met Koningsdag, niet mee; droog maar de temperatuur was niet geweldig. Desondanks kijkt het Oranjecomité terug op een mooie en goede viering van de verjaardag van onze koning. In de ochtend hebben ongeveer honderd vijftig kinderen met Oranje ballonnen door de straten van Eygelshoven getrokken. De tocht eindigde bij speeltuin Eendracht Op De Bossen, waar de ballonnen werden opgelaten. Mocht je een ballonnenkaartje terug gekregen hebben dan kan deze worden ingeleverd bij Bas Cremers, Molenweg 22, Eygelshoven. Inleveren kan tot 1 juni! Voor de spelenparty en een vrijmarkt werd uitgeweken naar het Socio-project, zodat de kinderen toch hun traditionele spelen konden beleven. Tevens kon men ook in een gezellige sfeer genieten van een hapje en een drankje.

Deze feestelijke dag werd traditioneel afgesloten met een lampionnenoptocht en een vuurwerkshow. Bij deze nodigt het comité u alvast uit voor de Koningsdag van volgend jaar op 27 april 2018!

Het Oranjecomité Eygelshoven kan ieder jaar weer rekenen op de steun van een groot aantal verenigingen en instanties. Wij bedanken ons van harte voor deze steun bij de sponsoren: Gillissen kinderattracties en evenementenservice uit Eygelshoven, Rohan vuurwerk uit Landgraaf, Restaurant De Posthoorn, Langohr badkamers, keuken en tegels en PH-kozijnen kozijnen en terrasoverkappingen. Ook een dankwoord voor Z.E.H. pastoor M. Heemels, Jeugdkoor de Zanglijsters, Schola St. Johannes, Speeltuin Eendracht Op de Bossen, Harmonie St. Caecilia Eygelshoven, Fluit- en Tamboerkorps Odeon, Laura Hopel Combinatie, Bistro Socio, de verkeersregelaars, medewerkers Socio-project, de mensen van het wijkteam van de gemeente Kerkrade, doch in het bijzonder een woord van dank aan Scouting Eygelshoven, die met een groot aantal mensen, de hele dag in de weer zijn en bij elke activiteit betrokken. Het was als vanouds geweldig!.

Dodenherdenking

De Dodenherdenking, voor het vijfde keer in de nieuwe opzet, is zeer stijlvol verlopen. De opkomst was goed al is het altijd te weinig om de boodschap “Vrijheid geef je door” uit te dragen. Ieder jaar vertelt iemand iets uit zijn of haar eigen ervaringen in het kader van herdenking en vrijheid. De spreker van dit jaar Cor Chudy vertelde een indrukwekkend verhaal van zijn vader als onderduiker in oorlogsperiode. Het aanwezige publiek was onder de indruk. Ook de jeugd met name Esmee Faassen en Caithlijn Duister hebben hun steentje bijgedragen. Harmonie St. Caecilia speelde enkele passende en sfeervolle muziekstukken met als slot “Als vrijheid een weg is”. Hartelijk dank aan Cor Chudy, Esmee Faassen, Caithlijn Duister en Harmonie St. Caecilia Eygelshoven.