TCLE organiseert weer uniek tennistoernooi
13-03-2023

Ook dit jaar organiseert Tennis Combinatie Laura Eygelshoven (TCLE) alweer voor de 8e keer een officieel KNLTB-toernooi. Een open toernooi zo vroeg in het seizoen (van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april) is uniek voor Zuid-Limburg en vormt de ideale start voor het nieuwe competitieseizoen.

Bijzonder toernooi
In 2010 vernieuwde TCLE haar tennispark, bestaande uit vier verlichte tennisbanen gelegen op de hoek Anselderlaan/Bosweg te Eygelshoven, en koos voor een nieuwe baansoort: het gravel werd vervangen door Advantage RedCourt. Het voordeel van deze ondergrond is dat deze banen bij veel meer weersomstandigheden bespeelbaar zijn. Zo is het mogelijk om al voor de start van de voorjaarscompetitie het park klaar te hebben voor een toernooi van formaat. Dit KNLTB-toernooi staat op de wedstrijdkalender aangeduid als Laura-toernooi en is niet alleen bijzonder voor de vereniging zelf, maar ook voor heel Zuid-Limburg. Nergens anders wordt een toernooi gespeeld nog voor de competitie van start gaat. Dit is een bewuste keuze van de wedstrijdleiding: “Als de voorjaarscompetitie start zijn de meeste deelnemers nog ongeoefend na een lang binnenseizoen. Dankzij het Laura-toernooi hebben spelers of teams de kans om al te wennen aan de buitenbanen en aan de weersomstandigheden voor deze periode, en kunnen deze goed voorbereid en fit beginnen aan de voorjaarscompetitie” aldus toernooileider Ralf Thönnissen. “Uit het groot aantal inschrijvingen tijdens de voorgaande edities, zelfs vanuit de hele Provincie, is namelijk gebleken dat de doelstelling van dit toernooi door de vele deelnemers zeer wordt gewaardeerd. Dit laatste wordt nog onderstreept door het feit, dat al drie weken vóór het einde van de inschrijvingstermijn het maximum aantal in te plannen deelnemers, bestaande uit 86 koppels c.q. ruim 150 spelers, voor de editie van 2023 is bereikt, hetgeen uniek is in de tenniswereld. De inschrijvingstermijn hebben wij derhalve inmiddels moeten sluiten”.

Tijdens het Laura-toernooi wordt gespeeld in 14 verschillende categorieën, te weten Dames Dubbel, Heren Dubbel en Gemengd Dubbel in de speelsterktes 5, 6 en 7 en in de leeftijdscategorieën 25+ en 50+Het voornemen van TCLE is om het Laura-toernooi ook de komende jaren vast op de kalender van de KNLTB te blijven zetten.