Sterrenteam-beeldje voor vrijwilligers Op de Bossen
15-12-2023

Op 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Dit is een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers van Bewonersinitiatief Op de Bossen ontvingen uit handen van wethouder Paas het Sterrenteam-beeldje.

Op Nationale Vrijwilligersdag wordt aandacht gevraagd voor alle vrijwilligers en andere actieve burgers die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of goede doelen. We vierden deze dag ook in Kerkrade. Want ook in onze stad zetten veel vrijwilligers zich dagelijks met hart en ziel in voor de Kerkraadse gemeenschap. Wethouder Jo Paas zette het vrijwilligersteam van Bewonersinitiatief Op de Bossen met het Sterrenteam-beeldje in het zonnetje.

Wethouder Paas: “De vrijwilliger is ‘het cement’ van de samenleving. Het onbetaalde werk dat zij doen is van onschatbare waarde bij het organiseren van allerlei ontmoetingen en verbindingen. Zonder al die vrijwilligers in de gemeente Kerkrade zouden veel van de activiteiten die nu georganiseerd worden, niet mogelijk zijn. Hiervoor van mijn kant een heel groot ‘Dankjewel!’ aan al die mensen die zich belangeloos inzetten voor de Kerkraadse samenleving.”

Wat doet het Bewonersinitiatief Op de Bossen (BIB)?
BIB bestaat al 10 jaar en zet zich in voor de leefbaarheid in de wijk. Dat doen de vrijwilligers door signalen in de wijk op te pikken en hierop te reageren. Dat kan zijn door aandacht te besteden aan veiligheid, een schone leefomgeving, wijkontwikkeling, eenzaamheid of door te proberen de sociale samenhang te bevorderen door het organiseren van evenementen voor alle leeftijdsgroepen. Voorbeelden zijn een Halloweentocht, opruimacties, muziekbijeenkomsten, speurtochten en een brunch voor ouderen. BIB zoekt altijd verbinding met de lokale verenigingen en buurtbewoners.