Start jubileum 100 jaar Grote kerk
25-01-2022

2022 04 BillboardHet jubileumjaar waarin we het honderdjarig bestaan van de Grote Kerk aan de Portbeemden gaan vieren is van start! In de voortuin van de pastorie aan de Veldhofstraat prijken sinds kort twee grote billboards die daar gedurende het hele jaar op zullen attenderen.


Op een van de billboards, ontworpen door Hanno Uittenboogaard, is een eigentijds logo te zien waarop de honderd jaar oude grote Joannes de Doperkerk in strakke lijnen is afgebeeld. Op het rechter bord is meer informatie te vinden over enkele activiteiten en festiviteiten die de parochie in 2022 in petto heeft.
Feestcomité
De enthousiaste leden van het feestcomité poseerden meteen al bij het bord. Ze stellen zich graag even aan u voor: links naast het bord: pastoor Marc Heemels en Jeroen Kleikers, Rechts van het bord: Bea L’Espoir, Alexander Bergsma en Krista Kroll. Bij de muur: Jos van den Camp, Boudewijn Nols en Marian Janssen. Het comité is druk in de weer met het uitwerken van originele ideeën die niet alleen kerkgangers en parochianen zullen aanspreken, maar bedoeld zijn voor de gehele Eygelshovense gemeenschap.
Loterij
Over enkele weken zal om te beginnen achter in de kerk een langlopende tentoonstelling te zien zijn over de bouw en de geschiedenis van de kerk. Daarnaast start binnen enkele weken een spraakmakende loterij waarvan om de paar weken trekkingen zullen plaatsvinden. Eenmaal aangeschafte loten (7,50 euro per stuk) blijven al die trekkingen geldig. De hoofdprijs, waarover later meer, wordt op zondag 26 juni getrokken tijdens de Grote Feestdag.
Escaperoom
In een van de eerstvolgende Anselbodes praten we u daar over bij. Maar ook bijvoorbeeld over een spectaculaire escaperoom, ingericht op een mysterieuze plek op weg naar de spits van de klokkentoren. En reserveer al vast zondag 26 juni: de Grote Feestdag.
Kortom: ‘100 Jaar Grote Kerk’ hoopt jong en oud te kunnen verwelkomen bij activiteiten en festiviteiten in en rondom de Grote Kerk die al honderd jaar in het middelpunt van het dorp staat.