Samenwerking LHC en UOW ’02
27-07-2018

20180721lhcVoorzitters UOW ’02 en LHC tekenen samenwerkingsconvenant meisjes- en damesvoetbal

De voorzitters Erik Verberkt van UOW ’02 en Alessandro Di Giulio van LHC hebben het samenwerkingsconvenant getekend. Beide verenigingen geven hiermee aan dat de verleden jaar gestarte gemeentegrens overschrijdende samenwerking bij het meisjes- en damesvoetbal voor de komende jaren verder vorm gegeven gaat worden.

Sinds enkele jaren zit het meisjes- en damesvoetbal in Nederland in de lift. Zeker na het behalen van de Europese titel door de Leeuwinnen. Bij UOW ’02 en LHC samen is het leden aantal in de voorbije jaren toegenomen tot 120. Om de meisjes binnen het voetballandschap de juiste plek te geven zijn beide verenigingen de samenwerking gestart.

Het doel is:

  • Een goed geleide en georganiseerde samenwerkingsorganisatie met een ambitieuze uitstraling gericht op het meisjes- en damesvoetbal in de regio.
  • Meisjes en dames die de voetbalsport willen uitoefenen meer toekomst in het voetbal te bieden door voetbal op verschillende leeftijden en niveaus mogelijk te maken.
  • Meisjes en dames op hun eigen niveau laten voetballen waarbij verbeteren van persoonlijke prestaties en plezier in de voetbalsport belangrijk zijn.
  • Actief werven van meisjes en dames om de voetbalsport te gaan beoefenen en zorgdragen dat ze langdurig blijven voetballen.

Voor het seizoen 2018/2019 zijn 3 MO15 teams, 1 MO17 team, 1 MO19 team en 1 damesteam ingeschreven voor de beker en competities.

Heb je interesse? Kom gerust naar LHC of UOW ’02 en kijk of je meisjes- of damesvoetbal leuk vindt. Meer informatie kan ingewonnen worden bij Ron Rouschen, jeugdvoorzitter LHC en Patrick Mevissen coördinator meisjes- en damesvoetbal UOW ’02.