Project eenzaamheid start in Eygelshoven
11-12-2017

1750 eenzaamheidDe gemeente Kerkrade, Ouderenwelzijn van Impuls Kerkrade en MeanderGroep werken samen aan de aanpak van eenzaamheid. Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te loop en je kunt aan de buitenkant niet zien hoe iemand zich van binnen voelt.

Huisbezoeken De gemeente Kerkrade biedt momenteel aan alle mensen van 65 en ouder in de buurten Chevremont en Eygelshoven een huisbezoek aan. Als u interesse heeft in zo’n gesprek krijgt u een bezoek van een vrijwilliger van Impuls. U belt met Impuls en maakt een afspraak wanneer deze vrijwilliger op bezoek komt, wanneer u dat uitkomt.

U bespreekt dan of u zich weleens eenzaam voelt. Ook bespreekt de vrijwilliger met u de activiteiten in de buurt of andere manieren om mensen te ontmoeten. Heeft u interesse in een dergelijk huisbezoek? Meld u dan aan via het telefoonnummer 045- 545 63 51.

Wethouder Leo Jongen (Ouderenbeleid en Wmo) deelde onlangs, samen met vrijwilligers, flyers uit aan voorbijgangers in Chevremont. In de flyer, die ook huis aan huis verspreid is, staat informatie over de huisbezoeken en het Eenzaamheid project.

Meer informatie? Kijk op www.kerkrade.nl/eenzaamheid of bel met het Meldpunt Eenzaamheid, telefoonnummer 045-545 63 51.