Oude legervoertuigen bij kerk
06-03-2023

Zondag 26 maart zijn er zes legervoertuigen te bewonderen bij de Grote Kerk. Prominente rol harmonie in Verhaal Oorlog en Bevrijding. Harmonie Sint Caecilia speelt zondag 26 maart een prominente rol in de multimediale voorstelling ‘Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding’ in Eygelshoven. Aan de hand van geluidsfragmenten, beelden, muziek en een voordracht door een verteller komt de periode van de oorlog én de bevrijding van Eygelshoven weer tot leven. Harmonie Sint Caecilia is één van de deelnemers en speelt vanaf het priesterkoor diverse nummers. Voor de pauze zal dat een stuk zijn uit Schindlers List, na de pauze speelt de harmonie vrolijkere nummers die zullen herinneren aan de bevrijdingstijd.

Het Verhaal van Oorlog en Vrede begint zondag 26 maart om 15 uur in de Grote Kerk aan de Portbeemden. Vanaf een uur voor aanvang – dus vanaf 14.00 uur – zijn die zondag zes legervoertuigen van HMCC Old Hickory gratis te bezichtigen. Die staan dan opgesteld op het pleintje voor de kerk. Ze hebben daarvoor een rondje door Eygelshoven gereden. Zowel de activiteit met de legervoertuigen als ‘Het verhaal van Oorlog en Bevrijding’ in het kerkgebouw is geschikt voor kinderen.

De voorstelling is vrij toegankelijk, al kan iedereen een vrije gave achterlaten ten behoeve van het glas-in-loodfonds van de kerk.
Er is een pauze en ook na de voorstelling kan er na de voorstelling in het Sint Jansheem een drankje worden gekocht en worden nagebabbeld.

Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding is een initiatief van de werkgroep 100 jaar Grote Kerk, die vorig jaar al een groot Italiaans Feestbuffet organiseerde in de Sint Janstraat en waaraan toen vierhonderd mensen aan één lange tafel deelnamen.