Open dagen Heemkunde zaterdag 5 en zondag 6 oktober
21-09-2019

1740 LaethofOpen dagen zaterdag 5 en zondag 6 oktober bij Heemkundevereniging EygelshovenTijdens de open dagen organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen “ een tentoonstelling met als thema  “75 jaar bevrijding van Eygelshoven”. Ook wordt er een overzicht van Eygelshoven tijdens de oorlogsjaren gegeven. Er is een unieke verzameling van foto’s en materialen tentoongesteld. Verder kunt u nog enkele verhalen en anekdotes lezen welke inwoners tijdens de bevrijding  hebben meegemaakt.

In het leslokaal van het mijnproject worden enkele filmpjes vertoond die te maken hebben met de bevrijding van Eygelshoven en omstreken. In een deel van de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan “eten in oorlogstijd “, d.m.v. affiches, foto’s en originele documenten. Bovendien is er een kleine proeverij van gerechtjes gemaakt volgens recepten uit de oorlogstijd.

Op de binnenplaats van de Laethof is een stand waar onze dames van de boekenbeurs o.a. een verzameling oorlogsboeken en romans tentoonstellen. Verder kunt u er nog enkele oorlogsmaterialen bekijken. Zaterdag 5 oktober is de scharenslijper aanwezig.

De openingstijden zijn op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober van 11.00-16.00 uur. Locatie is de Laethof Putstraat 17 in Eygelshoven.