Open Dagen 4 en 5 november Heemkundevereniging
02-10-2017

De Stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen” houdt op 4 en 5 november Open Dag

1740 Laethof

Tijdens de Open Dagen op zaterdag 4 en zondag 5 november organiseert de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ een tentoonstelling over de oude middenstand van Eygelshoven. Aan de hand van oude advertenties uit feestgidsen wordt er een unieke verzameling van foto´s tentoongesteld. De oude middenstand wordt belicht door afbeeldingen van o.a. gebouwen en straatbeelden. Ook is goed te zien hoe bepaalde locaties van middenstanders in de loop der tijden zijn veranderd.

In het leslokaal van het Mijnproject op de bovenverdieping zullen enkele filmpjes en dia’s over de mijnen worden getoond. U wordt in de gelegenheid gesteld om de tentoonstellingsruimte met attributen te bezoeken. Tevens is er een prachtige grote maquette van de voormalige mijn Julia te bewonderen. Deze is gemaakt omstreeks 1927 en wordt op dit moment gerepareerd.

U kunt ook gedurende die dagen terecht bij de alom bekende boeken- en platenbeurs. Een grote en gevarieerde collectie boeken en platen is aanwezig. Voor elk wat wils , tegen zeer schappelijke prijzen. Ook de boeken van de stichting en de nieuwe jaarkalender 2018 met prachtige foto’s van Eygelshoven oud en nieuw zijn eveneens verkrijgbaar.

De scharensliep zal aanwezig zijn met zijn antieke scharenslijpmachine. Heeft u nog botte messen, scharen, tuingereedschap e.d., neem ze mee. Tegen een zeer schappelijke prijs worden ze geslepen. Op zondag 5 november organiseert de stichting een historische wandeling door Eygelshoven. Deze begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Vertrek vanaf de Laethof en eindigen uiteindelijk bij het Oude Kerkje. Op het binnenterrein staat een kopje koffie voor u klaar. De openingstijden zijn op zaterdag 4 november en zondag 5 november van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Adres: Oude Laethof 19 – Putstraat 17. U bent van harte welkom. Misschien kunt u nog wat nostalgische herinneringen ophalen. Alles de moeite waard om op een van deze dagen een kijkje te komen nemen.